Care sunt simptomele pentru cei care sunt sensibili la schimbarea vremii

0
Publicat:

Presiunea atmosferică, schimbarea bruscă a vremii și umiditatea aerului pot avea efecte negative asupra sănătății. Cei care își petrec majoritatea timpului în spații închise resimt schimbările meteorologice, fiindcă organismul nu se mai poate adapta la toate aceste variații.

Ploaie
Persoanele care sunt meteosensibile pot experimenta stări depresive. Foto: freepik (Arhivă)

Principalele simptome cu care se confruntă persoanele sensibile la schimbările din atmosferă sunt: dureri de cap, migrene, amețeală, slăbiciune, irascibilitate, transpirații excesive, palpitații, senzație de sufocare, greutate în piept, dureri articulare, oboseală cronică și hipertensiune arterială.   

În plus, temperaturile ridicate sau frigul fac ca anumite afecțiuni latente cu care se confruntă unele persoane să se agraveze, asemenea cazuri întâlnindu-se îndeosebi la vârstnici.  

De asemenea, persoanele care sunt meteosensibile pot experimenta stări depresive în zilele ploioase, friguroase și cu ceață. 

Conform experților, puteți trece peste aceste stări cu multă voință. Astfel, este recomandat să vă plimbați minimum 30 de minute în aer liber, indiferent de anotimp și vreme. 

Totuși, există și câteva remedii. Medicii recomandă plantele calmante, precum sunătoarea, busuiocul și talpa gâștii.   

În aceeași ordine de idei, pentru a ameliora și preveni simptomele este recomandat să evitați consumul de alcool sau cafea atunci când vremea este capricioasă.  

Viață sănătoasăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite