Levănţica, planta care alungă insomnia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Folosită atât intern, cât şi extern, levănţica este apreciată mai ales pentru efectele sale dovedite în combaterea insomniei. Planta are şi numeroase alte beneficii, de care este bine să profităm.

În scop terapueutic sunt întrebuinţate florile acestei plante, care este bine să se recolteze în prima parte a zilei, deoarece în acest interval conţin cea mai mare cantitate de uleiuri volatile.

Principiile active ale levănţicii includ, pe lângă uleiuri volatile, şi taninuri, săruri minerale, flavonoide şi fitosteroli, care conferă acestei plante acţiune calmantă, antiseptică, antispastică, diuretică, hipotensivă, relaxantă, colagogă (stimulează secreţia biliară) şi carminativă (favorizează evacuarea gazelor din intestin).

Dacă se respectă dozele indicate, remediile pe bază de levănţică nu au efecte secundare. 

Alungă insomnia, stresul şi migrenele

Eficienţa levănţicii în tratarea insomniei a fost recunoscută de foruri de specialitate care evaluează siguranţa şi efectele plantelor medicinale, precum Comisia Germană „E”.

Levănţica are acţiune calmantă asupra sistemului nervos central, lucru pus pe seama uleiurilor esenţiale din compoziţia plantei. În insomnie, stres şi migrene, este indicată infuzia preparată din 2 linguriţe de flori de levănţică la 250 ml de apă clocotită. Se lasă la infuzat 15 minute şi se beau două căni pe zi, dintre care una seara, înainte de culcare.

Află pe clicksanatate.ro mai multe beneficii ale lavandei!

Ce-i de făcut când răceşti vara

De ce apar şi cum scăpăm de punctele negre

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite