Dieteticienii dezvăluie beneficiile surprinzătoare pentru sănătate ale unui anumit desert: Cum arată porția ideală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dieteticienii spun că înghețata are beneficii surprinzătoare pentru sănătate, mai ales în comparație cu alte dulciuri lipsite de nutrienți și doar pline de zahăr.

foto femeie care mănâncă înghețată
Înghețata poate avea beneficii surprinzătoare pentru sănătate

O porție de două-trei cupe de înghețată cu lapte este o sursă bună de calciu - care menține oasele și mușchii puternici, transmite dailymail.co.uk.

Și, în funcție de marcă, unele înghețate pot conține aproximativ șase grame de proteine per porție, ceea ce reprezintă aceeași cantitate dintr-un ou.

Combinația de proteine și niveluri moderate de grăsimi încetinește, de asemenea, eliberarea zahărului în sânge, ceea ce previne creșterile bruște ale glicemiei legate de diabet.

Alte dulciuri, precum jeleurile, de exemplu, au 0 grame de grăsime și practic nicio proteină sau fibră. Toate trei aceste ingrediente întârzie absorbția carbohidraților în sânge.

În timp, creșterile repetate ale zahărului din sânge pot duce la diabet de tip 2 și boli de inimă.

Cu toate că este mai bună decât alte deserturi, nu toată înghețata nu este deloc sănătoasă.

De exemplu, o porție de înghețată cu aromă de tiramisu sau alte prăjituri poate conține jumătate din cantitatea recomandată de grăsimi saturate pentru un adult într-o zi întreagă.

Și, deși creșterea glicemiei poate fi mai mică decât în cazul consumului de bomboane sau alte deserturi, aceasta este totuși moderată și poate provoca daune în timp.

O singură porție conține, de asemenea, două treimi din aportul zilnic de zahăr recomandat unui adult. Iar majoritatea oamenilor nu se opresc la o singură porție.

Totuși, dieteticianul Shelley Balls a declarat pentru Yahoo Life că înghețata domină asupra altor deserturi mai puțin nutritive. Ea a subliniat că o porție de înghețată cu lapte conține aproximativ 12 procente din cantitatea zilnică recomandată de calciu.

Calciul este de obicei un nutrient care este subconsumat în modelul alimentar american, așa că este o veste grozavă că, atunci când decidem să ne bucurăm de un deliciu dulce, acesta poate oferi, de asemenea, unele beneficii nutriționale”, a declarat Balls.

În plus, și dieteticianul Stephanie Van't Zelfden a declarat pentru Yahoo Life că combinația de grăsimi moderate și proteine face din înghețată o opțiune bună pentru diabetici.

Combinarea grăsimilor și proteinelor cu zahărulreduce creșterile de zahăr din sânge pe care le-ați putea observa atunci când mâncați deserturi mai sărace în grăsimi, cum ar fi sorbetul”, a spus ea.

Viață sănătoasă

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite