Cele mai sănătoase înghețate pe care să le mănânci în timp ce slăbești. Sunt sărace în calorii, zahăr și grăsimi

0
Publicat:

Înghețata este un desert care te răcorește în timpul verii, dar de obicei este văzută ca un distrugător de diete. Sunt, însă, și înghețate concepute pentru a ajuta la pierderea în greutate.

Inghețata cu iaurt, săracă în calorii FOTO: ARHIVA
Inghețata cu iaurt, săracă în calorii FOTO: ARHIVA

Potrivit publicației shefinds, aceste opțiuni mai ușoare sunt mai sărace în calorii, zahăr și grăsimi și adesea sunt pline de proteine și fibre pentru a vă menține sătul mai mult timp

Dr. Varsha Khatri, dietetician nutriționist, și Andrew White, antrenor personal, recomandă trei înghețate pe care le puteți mânca și, totuși, să pierdeți în greutate în această vară. Aceștia au dezvăluit că înghețata cu iaurt grecesc, sorbetul și înghețata cu lapte de cocos sunt cele pe care trebuie să le încerci în acest sezon.

Înghețată de lapte de cocos

Înghețata cu lapte de cocos este o opțiune gustoasă, fără lactate, care este excelentă pentru pierderea în greutate. Este făcută din lapte de cocos cremos, care are mai puține calorii și grăsimi mai sănătoase decât înghețata obișnuită. Aceste grăsimi pot ajuta la stimularea metabolismului și oferă energie rapidă. În plus, înghețata din lapte de cocos sare de obicei peste ingredientele artificiale și zaharurile rafinate, ceea ce o face o alegere mai curată.

„Diferența dintre înghețata cu lapte de cocos și alte tipuri de înghețată este că nu conține lactate și conține trigliceride cu lanț mediu (MCT) în loc de grăsimi cu lanț lung, promovând astfel pierderea în greutate. Înghețata din lapte de cocos este perfectă pentru persoanele cu intoleranță la lactoză care preferă dietele pe bază de plante. În plus, acest produs conține MCT-uri, care stimulează metabolismul, asigurând arderea grăsimilor, fiind astfel potrivit ca supliment pentru reducerea greutății”, notează dr. Varsha Khatri, dietetician nutriționist, pentru publicația citată. 

Înghețată de iaurt grecesc

Înghețata de iaurt grecesc este o opțiune fantastică pentru cei care doresc să se răsfețe în timp ce își mențin obiectivele de pierdere în greutate. Acest deliciu cremos păstrează beneficiile iaurtului grecesc tradițional, inclusiv conținutul său ridicat de proteine, care vă ajută să vă mențineți sătul mai mult timp și susține menținerea mușchilor. Este, de asemenea, mai puțin gras și caloric în comparație cu înghețata obișnuită și conține adesea probiotice care ajută la digestie.

Andrew White, antrenor personal, spune că „înghețata făcută cu iaurt grecesc este mai săracă în grăsimi și calorii și mai bogată în proteine, ceea ce poate fi mai satisfăcător. Conținutul de proteine ajută la încetinirea digestiei, reduce pofta de mâncare și vă ajută să vă simțiți sătul mai mult timp”.

Sorbetul

Fabricat în principal din piure de fructe și apă, sorbetul este în mod natural mai puțin caloric și mai puțin gras comparativ cu înghețata tradițională. Adesea nu conține lactate, ceea ce îl face o alegere excelentă pentru cei cu intoleranță la lactoză sau pentru cei care doresc să își reducă aportul de grăsimi. În plus, conținutul ridicat de fructe oferă vitamine, minerale și antioxidanți.

„Deși nu este în mod normal o opțiune cremoasă, sorbetul este o alternativă cu conținut mai scăzut de grăsimi care vă poate satisface pofta de dulce fără caloriile adăugate de grăsimi care se găsesc în înghețata tradițională. Optați pentru sorbeturi realizate cu fructe naturale pentru un plus de beneficii nutriționale”, spune dr. White.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite