Dieta cu iaurt. Secretul pentru care franţuzoaicele sunt atât de slabe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dieta cu iaurt este un mijloc eficient de a pierde maximum trei kilograme în circa două săptămâni. Introducerea în dietă a iaurtului natural degresat ajută la un mai bun management al greutăţii pe termen lung.

De mulţi ani, consumul de iaurt este asociată cu o stare bună de sănătate. Potrivit lui Mireille Guilliano, autoarea volumului „Franţuzoaicele nu se îngraşă“, citată de site-ul de ştiri medicale webmd.com. Iaurtul este unul dintre secretele care le ajută pe franţuzoaice să-şi controleze foarte bine silueta, potrivit acesteia.

„Iaurtul este perfect pentru că este bogat în calciu, are carbohidraţi, proteine şi grăsimi, exact ceea ce ne dorim de la fiecare masă“, pretinde Guilliano.

Ea adaugă că franţuzoaicele obişnuiesc să mănânce unu-două iaurturi pe zi, şi că, adesea, preferă acest aliment la micul dejun, în special după o cină bogată luată cu o seară înainte, acest procedeu ajutând la un mai bun management al caloriilor.

Iaurtul întăreşte oasele şi dinţii

Profesioniştii din sănătate au promovat adesea produsele lactate pentru faptul că sunt bogate în calciu – mineral care întăreşte oasele, dinţii şi previne osteoporoza. Şi, pe parcursul ultimilor ani, câteva studii au arătat că un consum de produse lactate degresate şi fără zahăr adăugat poate fi o soluţie de a scăpa de kilogramele nedorite.

Un studiu publicat în aprilie 2005 în Jurnalul internaţional de obezitate, arată că persoanele obeze au reuşit să reducă 500 din totalul kilocaloriilor consumate zilnic prin introducerea în dietă a trei porţii pe zi de iaurt degresat. Ce mai multă grăsime pierdută a fost din jurul abdomenului, potrivit aceleiaşi surse, în condiţiile în care ţesutul muscular a fost menţinut. Cei care au consumat trei porţii de iaurt au reuşit să dea jos 22% din greutatea iniţailă, comparativ cu cei care au consumat doar o porţie pe zi.

Imagine indisponibilă

Dieta cu iaurt, testată de vedetele americane

Dieta cu iaurt este utilă mai ales atunci când vrem să scăpăm de câteva kilograme în circa două săptămâni, potrivit revistei Vogue. Această dietă a fost creată de un grup de nutriţionişti şi testată de actori precum Courtney Cox şi David Arquette, precum şi de un grup de fotomodele de la Victoria Secret care au reuţit să piardă rapid în greutate.

Potrivit acestei diete, greutatea pierdură în 15 zile este de 2-3 kilograme. Dieta cu iaurt presupune, în fiecare zi, consumul de iaurt natural – eventual preparat în casă -, la care se pot adăuga fructe. Infuziile de plante, zaharina şi cafeaua sunt şi ele premise.

Dieta cu iaurt. Plan concret

Dimineţa, la micul dejun: o cană de cafea sau ceai îndulcit cu zaharină, o linguriţă de tărâţe de grâu adăugate într-o cană de 200 de mililitri de iaurt natural.  

Pe parcursul dimineţii, ca gustare se poate consuma un iaurt la care se poate adăuga fructe proaspete.

La prânz, la alegere: o porţie de orez şi două roşii umplute cu ciuperci şi brânză degresată, o porţie de somon fript sau preparat la cuptor cu garnitură de legume sotate sau cartofi copţi şi salată verde, cu roşii, porumb şi mazăre. 

Ca desert, un bol cu iaurt natural degresat, la care se pot adăuga fructe proaspete: struguri şi căpşuni.

Gustarea cu numărul doi este compusă dintr-un iaurt degresat şi o infuzie de plante.

Imagine indisponibilă
Viață sănătoasăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite