Cele mai bune șapte alimente pentru hipertensivi. Ce rol joacă alimentația

0
Publicat:

Hipertensiunea arterială reprezintă un factor de risc major pentru bolile de inimă. Peste 1 miliard de oameni din întreaga lume suferă de hipertensiune arterială, iar un număr și mai mare de persoane nu știu că au această afecțiune, relatează Very Well Fit.

Somonul este bogat în acizi grași Omega-3. FOTO Shutterstock (Arhivă)
Somonul este bogat în acizi grași Omega-3. FOTO Shutterstock (Arhivă)

Alimentația joacă un rol imens în prevenirea bolilor de inimă și, prin urmare, poate avea un efect însemnat și asupra prevenirii hipertensiunii arteriale. 

Ce rol joacă alimentația

Alimentația joacă un rol esențial în prevenirea și controlul hipertensiunii arteriale. Consumul de alimente care conțin substanțe nutritive poate avea un efect pozitiv asupra tensiunii arteriale. 

De asemenea, alimentele bogate în potasiu și magneziu ajută la controlul tensiunii arteriale. 

Există o varietate de nutrienți care ajută la îmbunătățirea sănătății inimii și a tensiunii arteriale. Printre acești nutrienți se numără fibrele, acizii grași Omega-3, antioxidanții, vitamina D și minerale importante precum calciul, potasiul și magneziul. 

Iată care sunt cele șapte alimente recomandate persoanelor care suferă de hipertensiune arterială. 

Somon 

Somonul și alți pești grași precum tonul, macroul și sardinele sunt bogați în acizi grași Omega-3, un nutrient esențial pe care organismul nu îl poate produce. 

Acizii grași Omega-3 ajută la scăderea tensiunii arteriale prin diminuarea inflamației. Inflamația din organism poate duce la deteriorarea pereților vaselor de sânge și poate cauza rigiditate arterială, ceea ce duce în timp la hipertensiune arterială. 

Nuci și semințe 

Nucile și semințele, precum semințele de dovleac, semințele de in, semințele de chia, fisticul, nucile și migdalele, pot avea un efect pozitiv asupra tensiunii arteriale. Nucile și semințele sunt o sursă bună de fibre. 

Nucile și semințele sunt, de asemenea, o sursă excelentă de magneziu. 

Sfecla roșie și spanacul 

Sfecla roșie și spanacul sunt bogate în nutrienți care scad tensiunea arterială. Ambele sunt bogate în potasiu și magneziu. Sfecla roșie este bogată în antioxidanți și are proprietăți antiinflamatorii.

Fructe de pădure 

Fructele de pădure sunt bogate în antioxidanți, inclusiv în antociani. Antocianii sunt nutrienți importanți pentru scăderea tensiunii arteriale, deoarece cresc nivelul de oxid nitric din sânge. 

Roșii 

Roșiile sunt bogate în potasiu și licopen. Licopenul este un pigment din familia carotenoidelor, studiat pe larg pentru efectele sale benefice asupra sănătății inimii și pentru potențialul de a reduce tensiunea arterială prin îmbunătățirea funcției vasculare. 

Iaurt 

Iaurtul nu este doar plin de proteine, ci și bogat în minerale care ajută la reglarea tensiunii arteriale, precum potasiul și calciul. 

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite