Beneficiile iaurtului grecesc pentru sănătate
0Unul dintre cele mai consumate alimente realizate din lapte este fără îndoială iaurtul, preferat de cei mai mulţi chiar înaintea brânzeturilor. Grecia a devenit în ultima perioadă cel mai mare exportator al acestui produs, scrie US News.
Piaţa de iaurturi a cunoscut în ultimii ani una dintre cele mai mari creşteri, în principal datorită numeroaselor firme şi feluri existente. Ce merită remarcat este că pe piaţa americană cel mai vândut iaurt este cel care provine din Grecia. De exemplu, în 2012, vânzările de iaurt elen au crescut cu peste 50 la sută, informează Packaged Facts.
Ceea ce diferenţiază iaurtul grecesc de celelalte produse este că cel elen trece prin mai multe procedee de eliminare a zerului. Pe lângă o aromă mai bogată şi un gust mai bun, iaurtul din Grecia, potrivit sursei citate, este mai sănătos: conţine cu 40 la sută mai puţin zahăr, cu 38 la sută mai puţin sodiu şi cu de două ori mai multe proteine decât cel tradiţional.
Unul dintre principalele beneficii ale iaurtului grecesc este că acesta contine şi probiotice, mai exact nişte organisme mici capabile de menţinerea unei balanţe normale a microoroganismelor de la nivel intenstinal (microflora). Prin acest mod, tractul digestiv este ferit de majoritatea problemelor precum bolile intestinale cum ar fi Crohn sau colita ulceroasă.
Încă un lucru important pentru sănătatea corpului, atunci când preferăm să consumăm iaurt, este că prin acest mod oferim organismului necesarul de calciu, magneziu şi potasiu. Iartul ne poate ajuta de asemenea să controlăm tensiunea arterială, dacă îl consumăm cu regularitate.
Pe de altă parte, numeroase studii au descoperit că există o legătură puternică între produsele lactate şi pierderea kilogramelor. Aşadar, pentru cei care vor să se ocupe de dieta lor, iaurtul elen, conform sursei citate, le oferă şi o cantitate aproape dublă de proteine în comparaţie cu celelalte produse.
Încă un beneficiu demn de luat in calcul, în special pentru cei care nu au timp de prea multe exerciţii fizice, este că iaurtul conferă organismului un surplus de substanţe nutritive benefic pentru a menţine oasele puternice şi sănătoase.
Citeşte şi:
Probioticele, aliatele digestiei
Sunt cunoscute şi ca bacterii „bune”, pentru că sunt esenţiale pentru tranzitul intestinal şi pentru imunitate. Iaurtul este cea mai bună sursă de probiotice, dar nu orice sortiment este bun. Pe etichetă vei găsi indiciile de care ai nevoie.
Ce să mănânci dacă ai intoleranţă la lactoză
Persoanele care suferă de intoleranţă la lactoză au dificultăţi în a-şi gestiona boala, pentru că lactatele sunt o parte importantă din dieta zilnică a omului modern. Iată câteva sfaturi pentru ca organismul să nu fie privat de principiile nutritive de care are nevoie!
Obiceiul care previne diabetul: mănâncă 4-5 cutii cu iaurt pe săptămână
Iaurtul cu un conţinut redus de grăsimi, dar şi brânza proaspătă de vaci ar putea fi „arma“ secretă pentru a preveni şi a combate diabetul zaharat de tip II, arată un nou studiu de amploare.