Antidoturi cu efect: fructele de sezon

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Profită din plin de venirea verii şi consumă des vişine, cireşe, căpşuni şi fructe de pădure! De ce? Pentru că sunt gustoase, au puţine calorii, „se îngrijesc“ de inima ta, îţi curăţă organismul de toxine şi redau strălucirea pielii. Lista efectelor benefice nu se opreşte însă aici...

Căpşunile pun sângele în mişcare

Aceste fructe aromate sunt gustarea ideală în timpul verii deoarece abundă în vitamine, minerale, fibre şi alte substanţe nutritive care susţin cele mai importante funcţii ale organismului. În plus, căpşunile conţin flavonoide, substanţe antioxidante care inhibă înmulţirea celulelor canceroase, scad colesterolul şi previn înfundarea arterelor, prin favorizarea circulaţiei sangvine.

Cu alte cuvinte, riscul de a suferi de afecţiuni ale inimii sau de diferite tipuri de cancer scade considerabil, potrivit oamenilor de ştiinţă. Căpşunile sunt recomandate şi femeilor însărcinate, întrucât folaţii din compoziţia acestora contribuie la dezvoltarea armonioasă a fătului.

Atenţie! Căpşunile conţin şi salicilaţi, substanţe asemănătoare celor din compoziţia aspirinei, care pot declanşa crize de astm, eczeme,sinuzită şi dureri stomacale persoanelor alergice sau sensibile.

Dudele, leac pentru cardiaci

Sucul de dude este recomandat diabeticilor, dar şi persoanelor care suferă de afecţiuni articulare sau cardiovasculare (dereglări de tensiune, dureri de inimă). Ca să nu mai spunem că o
cură cu dude este benefică şi celor care se confruntă cu boli de piele – dermatoze, eczeme şi psoriazis. Nu în ultimul rând, infuzia din fructe de dud (două linguri de fructe strivite cu o lingură de lemn la 200 ml de apă fiartă) are acţiune puternic bactericidă, favorizând vindecarea rănilor, a tăieturilor şi a arsurilor.

Fragii elimină toxinele

Aromaţii fragi au acţiune astringentă, antidiareică şi diuretică (favorizează eliminarea de acid uric şi uraţi).

O cură cu fragi (300-400 grame pe zi) este recomandată şi în cazul în care suferi de anemie, boli renale, hipertensiune arterială şi ateroscleroză. Pe de altă parte, sucul preparat din fructele de pădure curăţă organismul de toxine, în timp ce consumul de ceai tratează hemoroizii şi litiazele renale. Pentru prepararea ceaiului ai nevoie de o linguriţă cu frunze şi fructe uscate, peste care se adaugă 250 ml de apă clocotită. Amestecul se lasă la infuzat 20 de minute, după care se strecoară şi se bea (trei căni pe zi).

Vezi ce beneficii au cireşele şi vişinele asupra organismului pe clickpentrufemei.ro.

Viață sănătoasă


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri