5 alimente care-ţi scad glicemia
0
Dacă ţi-a ieşit glicemia mărită sau chiar suferi de diabet este obligatoriu să modifici stilul alimentar. Aşadar, îţi spunem care sunt cele cinci alimente care-ţi scad glicemia şi cum acţionează fiecare din ele!
5 alimente care-ţi scad glicemia. Scorţişoara
Oamenii de ştiinţă susţin că acest condiment, adăugat în preparate, poate ajuta la scăderea nivelului de zahăr din sânge.
Este necesar să urmezi o cură de 40 de zile, în care să adaugi câte 1 g de scorţişoară zilnic în preparate.
Deoarece scorţişoara este foarte aromată nu vei mai simţi nevoia să adaugi mult zahăr în dulciuri. O poţi pune chiar şi în cafea.
5 alimente care-ţi scad glicemia. Orzul
Numeroase studii au confirmat multiplele beneficii pentru sănătate a consumului de cereale integrale. Asociaţia nutriţioniştilor din Statele Unite a recomandat consumul a 3-5 porţii de cereale integrale pe zi în cazul adulţilor.
Orzul, în special, este bogat în beta-glucan, care scade nivelul de zahăr din sânge. Poate fi adăugat în supe, salate şi chiar aluaturi de prăjituri.
Află pe clickpentrufemei.ro ce alte alimente ajută ls scăderea glicemiei