CES 2013, prima zi: cele mai ciudate tablete, cele mai mari telefoane şi cele mai interesante gadgeturi

0
0
CES 2013 este un spectacol al gadgeturilor FOTO Reuters
CES 2013 este un spectacol al gadgeturilor FOTO Reuters

Primele lansări oficiale de la CES 2013 au adus în atenţia presei şi a fanilor de tehnologie din toată lumea gadgeturi dintre cele mai diverse, cel mai subţire telefon, cel mai mare smartphone, dar şi cel mai mare televizor cu ecran ULTRA HD.

Producătorii de procesoare şi-au ales CES 2013 ca teritoriu pentru a îşi demonstra calităţile. După ce NVIDIA a deschis balul ieri, în avanpremiera Târgului de Tehnologie, cu noul procesor pentru dispozitive mobile, Tegra 4, Intel şi Qualcomm şi-au prezentat şi ei modelele.

Intel a anunţat un procesor Atom, cu suport pentru dual-sim şi cu tehnologie Wireless Display. De asemenea, tabletele primesc un procesor Atom dual core pe tehnologie de 22 de nanometri, pentru dispozitivele cu Windows 8. Acesta va asigura autonomie mai mare. Mai multe detalii de la conferinţa Intel.

Qualcomm a anunţat noul Snapdragon 800, cu 75% mai performant decât vârful de gamă anterior. Procesorul poate atinge viteze de 2,3 GHz, iar smartphone-urile care vor avea Snapdragon 800 vor putea avea camere cu rezoluţii de până la 55 megapixeli, precum şi redare audio HD.

Telefoane mobile puţine, dar cu pretenţii mari

Pe teritoriul telefoanelor mobile, CES 2013 nu se poate lăuda cu foarte multe dispozitive.

Huawei a lansat Ascend Mate, D2 şi W1. Ascend Mate este cel mai mare smartphone din lume, ecranul de 6,1 inci făcându-l să intre în categoria phabletelor. Din păcate, rezoluţia ecranului nu este impresionantă, iar telefonul se salvează prin autonomia bateriei asigurată de 4.000 de miliamperi.

În acelaşi timp, combinaţia dintre francezi, americani şi chinezi formată la Alcatel dă rezultate interesante, dar care trebuie confirmate pe piaţă. Alcatel One Touch Idol Ultra este cel mai subţire smartphone din lume, iar Alcatel One Touch Scribe este o phabletă lansată de firmă.

Huawei W1 are tot procesor Qualcomm dual-core, ca toată gama telefoanelor cu Windows Phone, o memorie RAM de 512 MB şi un ecran de 4 inci cu o rezoluţie de 800x480 pixeli. Smartphone-ul are două camere, cea principală de 5 megapixeli şi una frontală VGA. Memoria internă este de 4 GB, dar există suport pentru carduri microSD.

Sony Xperia Z este răspunsul japonezilor la Samsung şi Apple, fiind dispozitivul de top. Camera foto este de 13 megapixeli, procesorul este unul Qualcomm quad core de 1,5 Ghz şi o memorie internă de 2 GB de RAM.

Tablete cu abordări dintre cele mai ciudate

Asus a lansat practic cea mai mare tabletă cu Android, Transformer AiO care are un ecran de 18,4 inci, adică 46 de centimetri. Aceasta este de fapt ataşată unui sistem desktop şi este o combinaţie între un sistem de operare Windows 8 şi un Android. Nu vă gândiţi să transportaţi tableta aşa uşor, pentru că atunci când este scoasă de pe standul său cântăreşte 2,5 kilograme. Ecranul este IPS, are 10 puncte de atingere, dar nu credem că va fi bun pentru a juca unele aplicaţii care necesită înclinarea tabletei. Rezoluţia este ultra HD.

De asemenea, Asus a lansat modelul Transformer Book TX300, care se doreşte primul ultrabook convertibil, cu un ecran care se scoate, dar probabil că taiwanezii au uitat de Lenovo Yoga. Dispozitivul cu Windows 8 s-ar dori un rival pentru Macbook Air.

Polaroid a venit cu o tabletă pentru cei mici. Gadgetul cu un ecran de 7 inci are aplicaţii selectate special, protecţie prin parolă pentru imposibilitatea accesării de materiale nepotrivite vârstei şi o margine de cauciuc, mare şi rezistentă.

Gadgeturi de tot felul la CES 2013

Compania Tactus Technology propune, la Târgul de Tehnologie din Las Vegas, o inovaţie pentru ecranele touchscreen, şi anume butoanele dinamice. Tactus a spus despre tehnologia sa că este o „suprafaţă tactilă care se metamorfozează“. Butoanele fizice se ridică din ecran şi poţi scrie ca pe o tastatură fizică normală, apoi dispar pentru a te bucura de fineţea ecranului

A treia generaţie a celor mai bine vânduţi roboţi programabil marca Lego este printre noi, acum cu mai mulţi senzori, mai multe motoare şi mai flexibili. Plus aplicaţii mobile dedicate. Mindstorms EV3 vor fi scoşi la vânzare în această vară, la preţul de 350 de dolari şi se vor livra în forma a 594 de piese Technic care pot fi folosite pentru a asambla cinci roboţi. Instrucţiunile vor include indicaţii de asamblare pentru încă 12 modele diferite de roboţi.

La CES 2013, unii au venit cu gadgeturi strălucitoare şi multifuncţionale, iar Kingston a venit cu un stick USB cu cea mai mare capacitate de stocare, de 1 TB. „Hard disk-ul“ portabil DataTraveler HyperX Predator 3.0 are o viteză de citire de 240 MB pe secundă cu una de scriere de aproximativ 160 MB. Însă aceste performanţe doar pe un port UBS 3.0, deoarece pe unul 2.0 viteza maximă ajunge undeva la 30 MB pe secundă.

Samsung a prezentat la CES 2013 cel mai mare televizor din lume cu cea mai mare rezoluţie din lume, 4K. Samsung UHD TV S9 are 85 de inci, iar sud-coreenii pregătesc unul şi de peste 100 de inci.

Panasonic a dezvăluit noua linie de camere compacte LUMIX pentru 2013, noua linie oferind opţiuni noi de conectivitate, incluzând Wi-Fi şi tehnologii NFC, pentru a furniza opţiuni de fotografiere, de vizualizare la distanţă şi distribuire instantă pe reţelele sociale.

Tehnologie


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri