CES 2013: armată de aparate foto de la Panasonic, inclusiv cel care rezistă sub apă la 13 metri

0
0
Camera foto rezistentă la apă de la Panasonic FOTO Panasonic
Camera foto rezistentă la apă de la Panasonic FOTO Panasonic

Panasonic a dezvăluit noua linie de camere compacte LUMIX pentru 2013, noua linie oferind opţiuni noi de conectivitate, incluzând Wi-Fi şi tehnologii NFC, pentru a furniza opţiuni de fotografiere, de vizualizare la distanţă şi distribuire instantă pe reţelele sociale.

Nou anunţatele modele includ LUMIX TZ40, numită de Panasonic într-un comunicat oficial „cea mai avansată cameră foto şi video hibrid compactă“; LUMIX FT 5, ultimul model de cameră foto-video subacvatică şi rezistentă la şoc; LUMIX LZ 30, camera cu un zoom foarte puternic; noul LUMIX XS1, subţire şi elegant şi LUMIX SZ, care încorporează un zoom puternic într-un design subţire.

LUMIX TZ40: hibridul de la Panasonic

Cea mai nouă versiune din apreciata seria TZ, LUMIX TZ40 este hibridul de la Panasonic. Senzorul MOS de sensibilitate ridicată, îmbunătăţit la 18.1 megapixeli, zoom optic 20x, capacitate de înregistrare video 50p Full HD, TZ40 este o cameră foto pentru cei care vor să aibă versatilitate.

Camera foto integrează capacităţi Wi-Fi şi NFC, TZ40 oferă o gamă largă de opţiuni de fotografiere, distribuire şi vizualizare. Imaginea poate fi captată cu smartphone-ul sau tableta şi se poate distribui instant pe reţeaua socială favorită. De asemenea, imaginile şi videoclipurile pot fi răsfoite pe televizor sau pe smartphone.

LUMIX FT5: Camera foto-video pentru fotografii aventurieri

Noul LUMIX FT5 este ultima cameră subacvatică şi rezistentă la şoc. Rezistenţa sub apă la o adâncime de 13 m, rezistenţa la şocuri de la înălţimea de 2 metri, rezistenţa la îngheţ la o temperatură de -10 grade Celsius şi rezistenţa la o presiune de 100 kg, toate aceste avantaje transformă LUMIX FT5 într-una dintre compactele solide de pe piaţă.

Camera se laudă cu un senzor de sensibilitate ridicată de 16.1 megapixeli, înregistrare video Full HD 1920x1080, conectivitate Wi-Fi şi caracteristici NFC, FT5 nu face compromisuri la calitatea fotografiei sau la funcţionalitate.

Alături de  FT5, noul FT25 este o cameră rezistentă dar elegantă pentru uz zilnic. Rezistentă sub apă la o adâncime de 7 metri, rezistentă la şocuri de la înălţimea de 1,5 metri şi la îngheţ la o temperatură de -10 grade Celsius.

LUMIX LZ30 Zoom de mare putere

Cel mai nou aparat foto Panasonic, LUMIX LZ 30, permite o mai mare libertate pentru fotografie cu un zoom optic mai puternic de 35x şi cu opţiuni şi moduri creative. Zoom-ul de mare putere permite apropierea obiectelor aflate la distanţă la o rezoluţie full de 16.1 megapixeli, în vreme ce lentila ultra wide-angle de 25 mm a camerei furnizeză aproximativ de două ori zona de fotografiere a unei lentile standard de 35mm.

Diafragma se poate seta pentru a controla zona în adâncime, ajustarea vitezei shutter-ului permite captarea  obiectelor în mişcare şi crează motion blur pentru a exagera mişcarea. Modul Panorama Shot permite cu uşurinţă fotografiile panoramice frumoase, în vreme ce modurile Creative Control şi Creative Retouch permit obţinerea controlului fotografiilor.

LUMIX XS1: pariu pe subţirime

Cu senzor de 16.1 megapixeli şi un design ultra subţire de doar 14 mm grosime, XS1, aparatul foto se doreşte unul pentru cei care nu doresc să pună camera într-un buzunar.

De asemenea, fotografii în devenire pot profita de o serie de caracteristici şi funcţii creative şi artistice ale XS1, incluzând Creative Control care permit alegerea între 13 filtre diferite înainte de a realiza o fotografie. Opţiuni precum “Retro”, “Pop” şi “Miniatură” furnizează un nou nivel de creativitate şi control al fotografiei, condimentând şi cele mai simple cadre.

Două noi camere compacte elegante LUMIX sunt de asemenea disponibile de la Panasonic în forma lui LUMIX FS50 şi LUMIX F5. FS50 oferă performanţe identice cu cele ale XS1 (cu excepţia filtrelor Creative Control) într-o cameră mai mare ca dimensiuni. Nou venitul LUMIX F5 reţine design-ul uluitor al XS1 şi FS50, incluzând un senzor de 14.1 megapixeli.

LUMIX DMC-SZ9: Subţire şi gata de fotografie

În final, noua cameră compactă LUMIX SZ9 de la Panasonic este dotată cu caracteristici potrivite pentru orice tip de fotografie. Cu un senzor MOS de 16.1 megapixeli, lentile LEICA cu Zoom Optic 10x, conectivitate Wi-Fi şi 14 efecte creative, toate acestea integrate într-un design subţire şi neted, SZ9 este prietenul oricărui fotograf.

LUMIX DMC-SZ3 menţine designul subţire şi elegant pentru care este recunoscută aeastă clasă de camere compacte, în timp ce caracteristicile mai reduse se pliază pentru cei cu un buget mai redus.

Tehnologie


Ultimele știri
Cele mai citite