STUDIU Ce conţine ceaiul care îmbunătăţeşte funcţiile cognitive

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cum acţionează ceaiul care
îmbunătăţeşte funcţiile cognitive şi creşte creativitatea
Cum acţionează ceaiul care îmbunătăţeşte funcţiile cognitive şi creşte creativitatea

O echipă de cercetători a studiat efectele ceaiului asupra consumatorilor, ajungând la concluzia că anumite substanţe pot îmbunătăţi funcţiile cognitive, memoria şi creativitatea. Efectele pot fi resimţite în câteva minute de la terminarea băuturii.

Ceaiul poate îmbunătăţi funcţiile cognitive şi concentrarea, concluzionează un nou studiu. Cercetătorii au pus avantajele pe baza cofeinei şi theaninei din ceaiul verde şi negru, două substanţe ale căror efectele pot fi resimţite în câteva minute de la terminarea băuturii.

Studiul a fost publicat în jurnalul „Calitatea şi preferinţele alimentare“, fiind realizat de o echipă de psihologi de la Universitatea Pekin din China, pe 50 de studenţi cu o vârstă medie de 23 de ani, scrie The independent.

Jumătate dintre participanţi au băut o ceaşcă de ceai negru, iar cealaltă jumătate un pahar de apă, înainte ca aptitudinile lor cognitive şi creative să fie testate, rezultatele fiind analizate de către alţi studenţi care nu au luat parte la studiu.

În medie, băutorii de ceai au obţinut 6,54 puncte, în timp ce consumatorii de apă au atins un nivel de 6,03.

Constatarile sugerează ca ceaiul care conţine cofeină a stimulat creativitatea, lăsând cercetătorii să concluzioneze că acesta îmbunătăţeşte funcţia cognitivă generală.

 „Aceast studiu oferă o nouă modalitate de a analiza relaţia dintre consumul de alimente şi băuturi şi îmbunătăţirea cunoaşterii umane. Două ingrediente naturale, cofeina şi theanina, au efecte benefice asupra atenţiei, care este o parte indispensabilă a funcţiei cognitive“, se afirmă în raport. 

Stil de viață


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri