O tânără a murit după ce a mâncat tiramisu „vegan”. Avea doar 20 de ani și era alergică la lactate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O tânără, în vârstă de doar 20 de ani, a murit după ce a luat cina cu iubitul ei într-un restaurant așa-zis „vegan”. Autoritățile din Italia au demarat o anchetă pentru omor prin imprudență, relatează The Sun.

Tiramisu
Cercetările privind moartea lui Bellisario sunt în curs de desfășurare. Foto: Arhivă

Anna Bellisario, alergică la lactate, a ales să-și comandă un tiramisu „vegan”. Însă, ceea ce nu știa ea este că desertul avea în compoziție lapte. Testele realizate ulterior au arătat că desertul conținea mascarpone, ingredient care a și ucis-o. 

Tânăra italiancă, care era vegană din pricina unei alergii severe la lactate, a intrat în șoc anafilactic pe 26 ianuarie 2023. Înainte ca echipajele de urgență să sosească la fața locului, un angajat al restaurantului a încercat să o resusciteze pe tânără, însă eforturile sale au fost în zadar. 

Ulterior, decesul acesteia a fost declarat pe 5 februarie la un spital din Milano. 

Cantitatea de cazeină găsită în produsul în cauză indică faptul că în preparat era mascarpone”, au afirmat procurorii din Milano. Aceștia au declarat între timp că tiramisu a fost „fatal pentru victimă". 

Cazeina este o proteină care se găsește în lapte și care provoacă reacții la cei care suferă de o alergie. 

 „Lipsă de scrupule"  

Procurorul Marcello Viola a afirmat că firma care a preparat desertul, o companie alcătuită din mamă și fiică, numită Glg srl, este cercetată pentru omor prin imprudență.  

Până acum, se pare că investigația a scos la iveală faptul că furnizorii de deserturi au confundat bunătățile vegane cu cele care conțin lapte. 

Procurorii au schițat până acum „un tablou îngrijorător de lipsă de scrupule". Anchetatorii au exclus ca desertul să fi fost contaminat, deoarece ambalajul său era bine sigilat. 

Cercetările privind moartea lui Bellisario sunt în curs de desfășurare. 

Se pare că tânăra a verificat de două ori lista de ingrediente înainte de a comanda desertul. Ulterior, acesta a început să se simtă rău la doar a doua înghițitură, conform Corriere della Sera. 

Bellisario ar fi fugit la baie pentru a încerca să vomite și a luat pastilele pe care le avea mereu la ea în caz de șoc anafilactic. Însă, după puțin timp, ea a leșinat și a fost transportată de urgență la spital. 

Desertul care a ucis-o a fost retras de pe piață de către Ministerul italian al Sănătății a doua zi după decesul tinerei, din pricina temerilor că ar conține proteine din lapte. 

Conform sursei citate, alte deserturi preparate de aceeași companie ar fi conținut urme de lapte. 

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite