Coastele „de porc” făcute din plante, cu oase vegane comestibile. Când vor fi disponibile pe piață

0
Publicat:

Invenție inedită a unei companii de de alimente vegane: Coastele de porc făcute din plante, cu oase vegane comestibile, își vor face, în curând, debutul pe mesele oamenilor. Ar urma să fie disponibile în Marea Britanie, UE și SUA.

Coastele „de porc” vegane FOTO Juicy Marbles
Coastele „de porc” vegane FOTO Juicy Marbles

Ideea oaselor comestibile, produse de Juicy Marbles, a început prin faptul că producătorul a dorit ca oasele să fie compostabile, dar apoi și-a dat seama că pot fi și consumate, notează The Guardian.

Primele astfel de produse ar urma să fie disponibile de la sfârșitul lunii august în Marea Britanie, UE și SUA.

Momentan, prețul nu a fost stabilit. Cert este că vor costa mai mult decât coastele obișnuite, care sunt, în general, un produs din carne ieftin. Compania urmează să adune feedback-ul clienților, încă de la primele loturi, pentru a modifica rețeta, numele și ambalajul produsului.

Producătorii de carne pe bază de plante continuă să inoveze, dar unele companii mari din sector au înregistrat o scădere a vânzărilor, deoarece criza costului vieții îi împinge pe cumpărători să aleagă carnea obișnuită.

Reducerea consumului de carne pentru combaterea crizei climatice

Reducerea consumului tradițional de carne în țările bogate, unde oamenii mănâncă deja mai multă carne roșie decât este sănătoasă, este vitală pentru a face față crizei climatice. Emisiile de gaze cu efect de seră din agricultură sunt dominate de cele de la animale, în special bovine, care reprezintă 15% din toate emisiile globale.

Plantele produc emisii mult mai mici. Reducerea consumului de carne și lactate reduce, de asemenea, poluarea, precum și utilizarea pământului și a apei. Oamenii de știință susțin că este cea mai bună modalitate prin care oamenii pot să reducă impactul asupra planetei.

Pentru unii, oasele din plante pot fi o provocare ideologică, dar nu ar trebui să luăm aceste lucruri prea în serios”, a spus Vladimir Mićković, cofondatorul Juicy Marbles, care are sediul în Slovenia.

El a mai adăugat că „oricine reduce consumul de carne se poate simți exclus din tradițiile culturale.

 FOTO Juicy Marbles
FOTO Juicy Marbles

Când vor fi disponibile la vânzare generală

Compania a început să vândă o friptură marmorată, pe bază de plante, în 2022. De această dată, oasele vor conține aceeași cantitate de proteine ca și carnea de vită. Ele trebuie să fie coapte sau prăjite pentru a avea pe masă o gustare crocantă, după ce carnea pe bază de plante a fost consumată.

Cofondatorul companiei a spus că își dorește chiar să poată infuza oasele cu diferite arome, astfel încât ele să poată fi gătite în bulion. „Cel mai important lucru este că vedem cum reacționează oamenii”, a mai adăugat el.

Primul lot de coaste pe bază de soia va fi pus în vânzare la sfârșitul lunii august, urmând să fie scoase la vânzare generală la începutul lui 2024.

La începutul lunii august, pionierii burgerilor vegani, Beyond Meat, au raportat că vânzările le-au scăzut cu aproape o treime.

Piața sa de acțiuni a companiei s-ar afla în scădere cu 90%, comparativ cu vârful din 2019. De asemenea, alte firme mari, producătoare de carne vegană, precum Meatless Farm și Plant & Bean, din Marea Britanie, au înregistrat scăderi ale vânzărilor, la începutul acestui an.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite