Prețuri mari pentru sejururile de Revelion. Care sunt stațiunile preferate de români

0
Publicat:

Românii au început să-și rezerve vacanțe pentru noaptea dintre ani, deși mai mult de jumătate consideră că prețurile sunt exagerat de mari. Maramureșul și Bucovina sunt în topul destinațiilor preferate de turiștii români pentru Revelion.

Peisajele idilice și tradițiile îi atrag pe români în Maramures - foto Facebook borsa maramures
Peisajele idilice și tradițiile îi atrag pe români în Maramures - foto Facebook borsa maramures

Un sondaj realizat de platforma de rezervări Travelminit arată că în topul preferințelor românilor pentru noaptea dintre ani sunt Maramureș (23,8%) și Bucovina (23,4%). Acestea sunt urmate de  (23,4%), Transilvania (15,8%), Valea Prahovei (11,2%) și Ținutul Secuiesc (6%). 

Inflația a făcut prețurile să crească în toate domeniile, iar mai mult de jumătate din români spun că prețurile pentru o vacanță de Revelion sunt exagerat de mari, 56,3%, aproape o treime, 30,6% cred că acestea sunt conform pieței, iar 13,1% că sunt la fel ca anul trecut.

Românii preferă să plece de acasă de Revelion 

Majoritatea celor care au răspuns la sondaj, 48,8%, spun că vor petrece această sărbătoare alături de familie, mai mult de un sfert din respondenți (26,4%) se vor distra alături de parteneri, iar 22% vor fi înconjurați de prieteni. Doar 2,8 % dintre români spun că vor să fie singuri. 

Din cei care aleg un sejur pentru revelion, cei mai mulți caută o cabană pentru petrecere. Aceștia sunt urmați de cei care caută vacanțe complete, de tip all-inclusive, aproximativ 9% vor să se relaxeze la băi, iar în procente mai mici caută un city-break. Mai există și cei care preferă o cină festivă, la restaurant, 12,4%. 

Un aspect important pentru români atunci când fac o rezervare pentru Revelion este ca masa festivă să fie inclusă în prețul cazării, iar majoritatea ar vrea ca sejurul să includă și micul dejun.  

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite