Bucuria ceaiului savurat sub cerul liber

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ceaşca sau cana de ceai nu se aleg întâmplător. Ca să-ţi facă plăcere acest ritual, trebuie să te înconjori de accesorii cu dichis.

Cu o tradiţie puternic amprentată de moştenirea Epocii de Aur, cei mai mulţi dintre români asociază ceaiul cu boala. Dacă le vorbeşti despre ceai, majoritatea se gândesc la infuziile din plante şi declară că îl consumă dacă au probleme de sănătate sau - mai nou - dacă vor să slăbească. Potrivit unui studiu recent realizat de Operations Research pentru Lipton, în topul băuturilor consumate zilnic de români conduce apa îmbuteliată (66,2%), secondată îndeaproape de cafea (64%); pe locul trei se clasează laptele (53,4%), iar pe patru - ceaiul (44,5%).

Pe alese, pentru fiecare băutor

În ultimii ani se observă o creştere a poftei cu care românii savurează ceaiul, fie acesta verde, negru, alb sau fructat. Asta, poate şi datorită ceainăriilor frumoase deschise tot mai frecvent în ultima perioadă, în special în marile oraşe.

Vara e anotimpul teraselor cu bere rece, dar şi al ceainăriilor cu grădină, unde te poţi bucura de savoarea unui ceai la umbra teilor înfloriţi. E vremea ceaiului - rece sau cald - băut pe balcon, la răsărit sau la apus, sau în foişorul din spatele curţii. Şi pentru că ceaiul nu se bea oricum - mulţi spun chiar că e mai important ritualul decât băutura în sine -, am făcut o selecţie de recipiente şi ustensile care să te facă să te îndrăgosteşti şi mai mult de tradiţia prin excelenţă asiatică.  

În funcţie de gusturile tale, dar şi de musafirii cu care împarţi una dintre cele mai consumate băuturi la nivel mondial, alege recipiente şi accesorii mai copilăroase, sau piese mai simandicoase, făcute din ceramică pictată manual sau din porţelanuri de cea mai înaltă calitate. 

Click pe infografie pentru a mări

info
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite