Șoferii pot reduce consumul de carburant cu 15-25% dacă scot un singur element de pe mașină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Experții în domeniul auto au avertizat că orice piesă suplimentară adăugată la un vehicul poate „diminua aero-eficiența” și, prin urmare, poate crește rezistența la înaintare, ceea ce presupune un consum mai mare de carburant.

foto arhivă
foto arhivă

Posesorii de mașini pe benzină și diesel ar putea să își scadă consumul de combustibil cu aproximativ 25% doar renunţând la un singur element de pe maşină, potrivit specialiștilor în autoturisme de la CarShop. Aceștia au evidențiat faptul că portbagajele de plafon ale mașinilor şi suporturile folosite adesea pentru transportul bicicletelor pot afecta serios aerodinamica unui vehicul, potrivit The Mirror.

Experții au avertizat că orice accesoriu suplimentar de pe o mașină poate „diminua aero-eficiența” și poate crește rezistența la înaintare, ceea ce duce la creșterea consumului de combustibil. Chiar și gol, un portbagaj de plafon poate duce la o creștere de 15 procente a consumului de combustibil. Dacă este plin, se poate ajunge la un consum cu 25% mai mare de combustibil.

 „Mașinile sunt proiectate pentru a fi cât mai aerodinamice posibil, ceea ce înseamnă că sunt concepute pentru a reduce rezistența la înaintare, dar adaosurile externe pot diminua această aeroeficiență și pot crește rezistența la înaintare. Portbagajele și cutiile care se prind pe plafonul autoturismului sunt adăugiri comune ale mașinilor, dar pot crește consumul de combustibil, deoarece cercetările sugerează că deplasarea cu un portbagaj pe plafon presupune cu până la 25% mai mult combustibil”, spun specialiştii.

Nu mergeţi cu ferestrele deschise

De asemenea, au adăugat un sfat util pentru șoferi: „deschiderea plafonului și a geamurilor poate fi inutilă; dacă le țineți deschise doar atunci când este necesar, puteți îmbunătăți consumul de combustibil”.

Profesioniștii de la BookMyGarage, un site de comparare a serviciilor și reparațiilor auto, lansează un avertisment cu privire la transportarea de obiecte grele în autoturism, fără a avea nevoie de ele.

„Dacă aveți multe obiecte grele așezate în mașină în permanență, atunci s-ar putea să consumați mai mult combustibil decât este necesar. Cu cât mai puține obiecte grele ţineţi în mașină, cu atât mai puțin combustibil veți avea nevoie pentru a o alimenta, aşa că asigurați-vă că scoateți orice suport pentru biciclete sau portbagaj de plafon sau alte accesorii care nu sunt folosite”.

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite