România, la ani-lumină de un trend global: Londra tocmai a realizat un record la care nici nu putem visa

0
Publicat:

Bucureștiul a găzduit, în weekend, îndrăgitul „Street Food Festival“, unde mii de oameni s-au înghesuit pentru a savura burgeri, șaorma și paste. Evenimentul a închis, timp de două zile, o bucată din bulevardul Kiseleff, fără ca cineva să fie revoltat. Prin comparație, când evenimentele de alergări stradale restricționează traficul, nu timp de mai multe zile, ci câteva ore dintr-o duminică, curg înjurăturile, după cum Adevărul a arătat aici.

Plăcerea mișcării, o bucurie descoperită de puțini oameni în România. FOTO: Facebook
Plăcerea mișcării, o bucurie descoperită de puțini oameni în România. FOTO: Facebook

Așadar, dacă plăcerea de a mânca e mare la noi, din păcate, cea pentru sportul de masă, care asigură săntatea pe termen lung, se găsește doar la un segment foarte mic al populației. Nu degeaba România ocupă ultimele locuri în mai toate clasamentele europene care vizează practicarea sportului. Iar dacă Maratonul Internațional București aduce un val de înjurături și revoltă la noi, în schimb, în alte orașe importante ale lumii, un asemenea eveniment e prilej de mândrie și de stabilit noi recorduri.

La Londra, de pildă, Maratonul care se va organiza în 2025 tocmai a stabilit o bornă fantastică la nivel global. Pentru că s-au înregistrat peste 840.000 de cereri de participare, doborând recordul de anul trecut, când „doar“ 578.000 de oameni s-au bătut pe cele aproximativ 53.000 de locuri disponibile la grila de start.

Iar acest trend, al participărilor-record în proba-regină a atletismului, e unul care se vede la nivel mondial! Pentru că, după cum Adevărul a arătat aici, în această lună, un alt oraș superb al Europei, Parisul, a stabilit, la rândul său, un record al maratonului: 54.175 de oameni au trecut linia de sosire după parcurgerea traseului de 42,195 de kilometri!

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite