Susținere puternică pentru actorul Gerard Depardieu. 60 de artiști francezi condamnă linșajul mediatic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Figuri proeminente ale scenei artistice franceze, printre care regizori și cântăreți celebri, îndeamnă printr-o scrisoare deschisă la respectarea prezumției de nevinovăție a actorului.

Colegii de breaslă și nu numai îl susțin pe Gerard Depardieu FOTO Getty Images
Colegii de breaslă și nu numai îl susțin pe Gerard Depardieu FOTO Getty Images

Aproximativ 60 de artiști francezi au semnat o scrisoare deschisă pentru a condamna „linșajul” mediatic la care este supus celebrul actor Gerard Depardieu, acuzat de viol încă din 2020 și, recent, intrat în centrul unui scandal politic și mediatic.

Regizori precum Bertrand Blier, actori consacrați (Nathalie Baye și Pierre Richard), dar și cântăreți celebri (Carla Bruni și Jacques Dutronc) au semnat acest document care a fost publicat în cotidianul Le Figaro.

„Un atac la adresa artei”

În scrisoarea lor, semnatarii denunță agresivitatea fără precedent la care este supus Gerard Depardieu și subliniază faptul că actorul beneficiază de prezumția de nevinovăție. Ei remarcă geniul actoricesc al lui Depardieu și contribuția sa la strălucirea artistică a Franței.

Semnatarii mai adaugă că atacul asupra lui Depardieu este, în esență, un atac la adresa artei, iar diferența dintre controversele în care este implicat și contribuția sa artistică trebuie să fie tratată de justiție.

Președintele francez, Emmanuel Macron, și membri ai familiei lui Depardieu, inclusiv fiica sa Julie Depardieu, s-au exprimat public în sprijinul actorului. Cu toate acestea, difuzarea unui documentar la începutul lui decembrie, în care Gerard Depardieu face remarci misogine și insultătoare la adresa femeilor, a generat o reacție puternică și a avut repercusiuni internaționale.

France Televisions, care deține postul France 2, a autentificat recent fragmentul controversat, iar familia actorului susține că aceasta ar fi putut fi modificată la montaj. În urma scandalului, Gerard Depardieu a fost exclus din Ordinul Național din Quebec, i s-a retras titlul de cetățean de onoare în comuna Estaimpuis din Belgia, iar statuia sa din ceară a fost eliminată de la Muzeul Grevin din Paris. Actorul respinge acuzațiile care i-au fost aduse.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite