Costume şi decoruri din serialul TV „The Crown", vândute la licitaţie cu mii de lire sterline

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la o copie a inelului de logodnă al prinţesei Diana şi până la o replică a trăsurii regale, admiratori ai celebrului serial TV "The Crown", produs de Netflix, au achiziţionat miercuri numeroase costume, accesorii şi decoruri pentru care au plătit mii de lire sterline în cadrul unei licitaţii organizate de casa Bonhams la Londra, informează AFP.

Alte accesorii şi decoruri vor putea fi cumpărate, online, până joi. Foto: Arhivă
Alte accesorii şi decoruri vor putea fi cumpărate, online, până joi. Foto: Arhivă

Cele 450 de loturi scoase la vânzare, care variază de la simple schiţe de rochii până la decoruri impunătoare în mărime naturală, au fost folosite în acest serial multipremiat despre familia regală britanică, unul dintre cele mai mari succese ale platformei americane Netflix, dar adeseori criticat pentru felul în care a prezentat anumite evenimente istorice, scrie Agerpres.

Dintre obiectele cele mai importante, o reproducere a tronului de încoronare a fost vândută cu 25.600 de lire sterline (30.000 de euro), o copie a impunătoarei trăsuri regale decorate cu aur, „în stare perfectă de funcţionare", a fost adjudecată cu 56.300 de lire sterline (66.000 de euro), iar automobilul Jaguar de culoare verde al prinţesei Diana a fost cumpărat cu 70.000 de lire sterline (82.000 de euro).

O copie a faţadei clădirii aflate la adresa Downing Street Nr. 10 (reşedinţa prim-miniştrilor britanici - n.red.) a stârnit mai puţin entuziasm şi a depăşit cu puţin pragul de 10.000 de lire sterline (11.700 de euro), în condiţiile în care casa de licitaţii Bonhams estimase că preţul său de vânzare va fi cuprins între 20.000 şi 30.000 de lire sterline.

 Încasările vor fi donate

În ceea ce priveşte costumele, replica ţinutei de încoronare - din blană de hermină şi satin roşu - a reginei Elisabeta a II-a, purtată de actriţa Claire Foy, s-a vândut cu aproape 20.000 de lire sterline, iar ţinuta de învestitură a prinţului de Wales, asortată cu mantia mov îmbrăcată de actorul Josh O'Connor, a fost achiziţionată cu 14.000 de lire sterline (16.400 de euro).

Reproducerile hainelor şi bijuteriilor prinţesei Diana au avut mare succes: copia inelului ei de logodnă, decorată cu un fals safir, a fost cumpărată cu 7.700 de lire sterline (9.030 de euro), iar „rochia de răzbunare" purtată de ea imediat după ce prinţul Charles şi-a dezvăluit relaţia cu Camilla într-un interviu, a fost vândută cu 12.800 de lire sterline (15.000 de euro).

Alte accesorii şi decoruri vor putea fi cumpărate, online, până joi.

Încasările obţinute de licitaţia organizată în format fizic vor fi donate în beneficiul studenţilor de la Şcoala naţională de cinematografie şi televiziune, care colaborează cu casa de producţie britanică a serialului "The Crown", Left Bank Pictures.

Cel de-al şaselea sezon al serialului "The Crown", care a fost totodată ultimul şi care a fost difuzat în perioada noiembrie-decembrie 2023, a petrecut opt săptămâni în Topul 10 al celor mai vizionate producţii anglofone la nivel mondial difuzate de Netflix. 

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite