The Crown: O stea pentru ultimul sezon al serialului Netflix despre Familia Regală britanică. Motivul valului de critici

0
Publicat:

Primele patru episoade din seria finală a serialului The Crown, produs de Netflix, se confruntă cu un val de aprecieri negative. Sezonul șase al dramei regale descrie evenimentele de la sfârșitul anilor 1990, inclusiv relația Prințesei Diana cu Dodi Fayed și moartea ei.

Prințesa Diana în serialul The Crown FOTO Netflix
Prințesa Diana în serialul The Crown FOTO Netflix

Acesta acoperă, de asemenea, consecințele morții prințesei, portretizată sub forma „fantomei Diana”, ce îi bântuie pe prințul Charles și Regină, scrie BBC News.

Fantoma prințesei Diana, deloc văzută cu ochi buni

Într-o recenzie de o stea, The Guardian a spus că „Serialul obsedat de Diana este însăși definiția unei scriituri proaste.”

„A început să se clatine în sezonul trei, și-a pierdut complet echilibrul în următorii doi și acum se prăbușește în abis”, a scris Lucy Mangan.

Ea a adăugat că acest lucru a fost „în ciuda performanțelor uniform strălucitoare a întregii distribuții”.

Anita Singh de la The Telegraph a făcut ecou celor de la The Guardian, scriind că „bijuteria Netflix atinge o fundătură”, deoarece noul sezon este „bântuit de fantoma bizară a Prințesei Diana”.

Recenzia de două stele notează că folosirea fantomei Dianei „în avionul spre casă de la Paris pentru a-i oferi alinare prințului de Wales tulburat și pe canapeaua de la Balmoral, pentru a-i oferi reginei niște sfaturi prietenoase de PR”, ajunge să sune „ca o disperare din partea scriitorului Peter Morgan”, creatorul serialului extrem de popular, care rulează din 2016.

Singh critică, de asemenea, gestionarea scenei accidentului de mașină, scriind următoarele:

„Haosul ultimei zile a Dianei și Dodi la Paris este transmis, dar nu există scene în interiorul tunelului Pont d'Alma: este o tăietură bruscă de la sunetul accidentului la telefonul care sună la Balmoral. Toate dialogurile în care cineva dă vestea morții Dianei au fost dublate, gurile le mișcă în tăcere, iar noi ne concentrăm pe reacții. De ce să faci asta? Dacă este din motive de gust, de ce să surprindă aparatul de fotografiat chipul nedumerit al lui Harry în timp ce el rostește cuvântul "nu"? Bunul gust ar însemna să lăsăm această scenă pe seama imaginației.”

În ciuda unei recenzii de patru stele din The Times, Carol Midgley observă că fantoma Dianei „nu a fost cea mai inspirată parte a serialului”.

Cu toate acestea, recenzia continuă laudând performanța lui Elizabeth Debicki, în rolul Dianei, numind-o „excepțională”.

„Empatia cu care înfățișează ultimele opt săptămâni din viața Dianei și asemănarea cu Diana este extraordinară, acea înclinare cochetă a capului, un suflet ușor pierdut, singuratic”, a descris-o ea.

Noul sezon acoperă frenezia media din jurul relației dintre Diana și Dodi (Khalid Abdalla), culminând cu urmărirea paparazzilor care a făcut ca mașina în care se aflau amândoi să se prăbușească într-un tunel din Paris. Ambii au murit la 31 august 1997.

Serialul prezintă, de asemenea, evenimentele imediate după accidentul de mașină fatal, inclusiv reacțiile și răspunsurile reginei , Al Fayed și prințul William, care încearcă să se integreze din nou în viața de la Eton, după moartea mamei sale.

Scena morții prințesei Diana, surprinsă în serial FOTO Netflix
Scena morții prințesei Diana, surprinsă în serial FOTO Netflix

Vorbind la Festivalul de televiziune din Edinburgh la începutul acestui an, producătorii au spus că subiectul morții Dianei a fost tratat „cu sensibilitate”.

Cu toate acestea, Judy Berman, de la Time Magazine, a scris că noul sezon este „ciudat de îndrăzneț”, deoarece „surprinde misterul ultimelor zile ale Dianei – precum și, din păcate, imaginata ei viață de apoi – o trăsătură fabricată. Tragedia pe care se fixează, este o epavă la o scară pe care spectacolul nu a mai văzut-o până acum”.

Critici pentru lipsa de acuratețe a evenimentelor istorice

Serialul a fost, de asemenea, întâmpinat cu critici pentru inexactități istorice.

Kelly Swaby, un istoric regal, a declarat pentru BBC: „Ca istoric, uneori îmi vine să plâng. Telespectatorii se așteaptă adesea la un anumit grad de acuratețe, deoarece calitatea producției este atât de ridicată, dar nu obținem întotdeauna asta.”

Netflix a spus anterior că spectacolul „a fost întotdeauna prezentat ca o dramă bazată pe evenimente istorice”.

Scenă din serialul The Crown FOTO Netflix
Scenă din serialul The Crown FOTO Netflix

Restul de șase episoade din noul sezon vor fi lansate pe 14 decembrie.

A doua jumătate a sezonului final, lansat în decembrie, va acoperi evenimente precum Jubileul de Aur al Reginei, nunta Prințului Charles și Camilla și curtarea lui William și Kate - acum Prinț și Prințesă de Wales - la Universitatea St Andrews.

Prinții William și Harry vor fi interpretați de Ed McVey și, respectiv, Luther Ford în a doua jumătate a sezonului. Kate Middleton va fi interpretată de Meg Bellamy. Este primul rol major pentru toți cei trei tineri actori.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite