Concert Roger Waters. Poveşti de la cititori: „Sunt onorată că Waters a ales România pentru a ne reaminti de creaţia de geniu a anilor '70”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Roger Waters dărâma în mintea lui zidurile care l-au împiedicat să se împlinească în lumea reală.
Roger Waters dărâma în mintea lui zidurile care l-au împiedicat să se împlinească în lumea reală.

Am avut norocul să mă nasc într-o familie de oameni deschişi la minte care m-au învăţat să îmbrăţisez arta şi frumosul... Pentru mine au fost primii care m-au ajutat să înţeleg că barierele nu îşi au rostul de foarte multe ori şi dacă nu pot să dărâm zidul, să îl escaladez şi să văd dincolo de el. Muzica a ţinut loc de aripi şi m-a ajutat să nu îmi fie frică.

Pe cei de la Pink Floyd i-am descoperit acasă, pe benzi de magnetofon. Mama îmi mai fredona cu ironie fină "We don't need no education", ancorându-mă în acelaşi timp în importanţa cunoaşterii. Mai târziu, când am ajuns la liceu, am avut şansa să întâlnesc un profesor special care ne-a sadit dragostea de muzică şi istoria ei. Am trecut prin rădăcinile ei clasice, înălţându-ne cu blues, folk, jazz, şi încercând să găsim cât mai multe ramuri ale muzicii rock. La audiţii i-am recunoscut pe Gilmour, Mason sau Waters, reinventandu-i şi redescoperindu-i de fiecare dată. 

 "You! Yes, you! Stand still lady!" începea cântecul şi rămâneam tăcuţi. Cum era destul de greu de făcut rost de versurile melodiilor prin anii '90, profu' ne-a adus cu înfrigurare câteva foi de hârtie chiar cu traducerea lor, ajutându-ne să înţelegem mai bine lumea lui Pink. Îmi aduc aminte că profu' era aproape de neînduplecat când venea vorba de împrumutat casete, dar am stăruit şi am adus cu mine acasă bucăţica de poliester cu bandă magnetică, ascultând-o pe repeat

  

Apoi am intrat în fascinantul univers Pink Floyd prin intermediul producţiei cinematografice "The Wall". Pentru mine a fost un film cu o puternică încărcătură emoţională, iar scenele de film împleteau realitatea închistată cu libertatea imaginaţiei. Mi s-a părut spectaculoasă tehnica cinematografică abordată de Alan Parker de a intercala pasaje de animaţie în film. Nu mi-am mulţumit să îl văd o singură data. Pink dărâma în mintea lui zidurile care l-au împiedicat să se împlinească în lumea reală. 

  

Cred că Water "m-a auzit" ciupind strunele chitarei şi fredonând de prea multe ori "Wish you were here" pentru ca într-un final să îşi ia inima în dinţi şi să poposească pe plaiurile mioritice. Sunt onorată că Waters şi-a ales că destinaţie România pentru a ne reaminti de creaţia de geniu a anilor '70. 

 

Text semnat de Diana Pascu. A câştigat Volumul „Inside out. O istorie personală a Pink Floyd” de Nick Mason  


Toate poveştile trimise de voi pe adresa redacţiei contact@adevarul.ro intră automat în cursa pentru marele premiu: un pachet complet (carte, DVD şi CD-uri) plus o invitaţie dublă la concertul Roger Waters, de la Bucureşti, din 28 august. 

Premiul cel mare va fi acordat pentru cea mai populară poveste - care adună cele mai multe LIKE-uri şi SHARE-uri pe Facebook de pe site-ul adevarul.ro. 

Mai mult, autorii vor câştiga, prin tragere la sorţi, unul dintre premiile oferite zilnic de „Adevărul” şi partenerii săi, începând de luni, 19 august, până vineri, 30 august:

- Volumul „Inside out. O istorie personală a Pink Floyd” de Nick Mason

- DVD cu filmul Pink Floyd „The Wall”, în regia lui Alan Parker

- DVD Concert Pink Floyd „The Wall” - Live in Berlin 1990

- Colecţia integrală Pink Floyd, în 14 CD-uri 

Pentru mai multe detalii despre concurs ciţiti şi: CONCURS „Dărâmă zidul care ne înconjoară!” Câştigă o invitaţie dublă la concertul Roger Waters din 28 august”.


Alte poveşti de la jurnaliştii şi cititorii „Adevărul”: 


Concert Roger Waters. Poveşti de la cititori: „Ce a însemnat Phoenix pentru rock-ul românesc a însemnat Pink Floyd pentru rock-ul internaţional”

Concert Roger Waters. Poveşti de la cititorii adevarul.ro: „Cum a furat Pink Floyd ideile lui Ceauşescu”

Concert Roger Waters. Poveşti de la cititorii adevarul.ro: „ «The Wall»  sau de ce e util câteodată să fii legat de calorifer”

Concert Roger Waters. Poveşti de la cititorii adevarul.ro. Vânătorul/d.c: „The Dark Side of the Moon - în memoria C.M, fană Pink Floyd atât cât a trăit”


Concert Roger Waters. Poveşti de la cititorii adevarul.ro: „Privind cerul, zidul nu te va mai înconjura”

Concert Roger Waters. Tu ce ziduri vrei să dărâmi? Mesaje de la cititorii Adevărul

Poveşti de la cititorii adevarul.ro: „Muzica formaţiei Pink Floyd o să mă ţină ocupat pentru următorii 20 de ani”

Poveşti de la cititorii adevarul.ro: „Pentru mine  «The Wall» nu a fost un album de muzică, a fost însăşi adolescenţa mea”

„Nu avem nevoie de educaţie, nu avem nevoie de controlul gândurilor!”

CONCURS „Dărâmă zidul care ne înconjoară!” - Nu e târziu, prietene, hai la Roger Waters!

Zidul părinţilor noştri

Cum spargem zidul nepăsării?

Javaneze, bohemiene şi diamante nebune

M-a făcut tata pinkfloydă

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite