Concert Roger Waters. Poveşti de la cititorii adevarul.ro: „Muzica formaţiei Pink Floyd o să mă ţină ocupat pentru următorii 20 de ani”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De auzit de ei, am auzit din generală, mijlocul anilor '90. După ce am ascultat „accidental” vreo două piese şi nu am înţeles nimic, am zis ca nu îmi place Pink Floyd. Apoi, din nou, la finalul liceului, povesteam cu un amic mai în vârstă despre muzică - cât mă săturasem eu de Metallica şi Guns, ajunsesem până la Marylin Manson

Fierbând „tinereţea” în mine, rock-ul mai violent mi se parea genial! El îmi spunea să ascult Pink Floyd, că sigur au să mă surprindă plăcut. I-am replicat că dacă de la 19 ani o sa ascult Pink Floyd, la 30 de ani ce o sa ascult? „Dacă se termină muzica rock de calitate?” 

Venind la facultate în Cluj, prima dată am auzit Pink Floyd pe coridoarele căminului, unde ne mai adunam la câte o bere şi o poveste, iar cei mai iscusiţi în ale chitarei, dădeau câte o mini-reprezentaţie. Impactul final a avut loc după ce un amic de-ai mei a fost chemat să cânte la clape într-o trupă tribut Pink Floyd - se numesc Speak Floyd şi sunt din Cluj. 

Mai mergeam şi pe la repetiţii la ei, mai la un concert, iar după ce i-am ascultat pe ei live, am început să ascult masiv Pink Floyd. Multe piese le-am auzit prima dată interpretate de Speak Floyd, iar emoţia creată de efectul „de live” (mai ales că solistul este englez) mi-a stârnit pofta de Pink Floyd! Am încercat să îi urmez la cât mai multe concerte, deoarece cântau şi prin ţară, iar până în momentul de faţă sunt un pinkfloydist veritabil. 

Şi cum în toamnă schimb prefixul vârstei, s-a cam adeverit că muzica lor o s-o ascult la 30 de ani! Iar la câtă creaţie şi idei sunt în ea, cât de actuală este în ciuda vârstei, la cât de multe instrumente trebuie să fii atent ca să le auzi pe fiecare în parte şi mai ales câtă poezie îmbinată cu filosofia există în versuri, muzica formaţiei Pink Floyd cred că o să mă ţină ocupat pentru următorii 20 de ani!

Articol semnat de Mihai Chiper.  A câştigat o colecţie integrală Pink Floyd, în 14 CD-uri.  


Toate poveştile trimise de voi pe adresa redacţiei contact@adevarul.ro intră automat în cursa pentru marele premiu: un pachet complet (carte, DVD şi CD-uri) plus o invitaţie dublă la concertul Roger Waters, de la Bucureşti, din 28 august. 

Premiul cel mare va fi acordat pentru cea mai populară poveste - care strânge cele mai multe LIKE-uri şi SHARE-uri pe Facebook de pe site-ul adevarul.ro. 

Mai mult, autorii vor câştiga, prin tragere la sorţi, unul dintre premiile oferite zilnic de „Adevărul” şi partenerii săi, începând de luni, 19 august, până vineri, 30 august:

- Volumul „Inside out. O istorie personal a Pink Floyd” de Nick Mason

- DVD cu filmul Pink Floyd „The Wall”, în regia lui Alan Parker

- DVD Concert Pink Floyd „The Wall” - Live in Berlin 1990

- Colecţia integrală Pink Floyd, în 14 CD-uri 

Pentru mai multe detalii despre concurs ciţiti şi: CONCURS „Dărâmă zidul care ne înconjoară!” Câştigă o invitaţie dublă la concertul Roger Waters din 28 august”.

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite