Concert Roger Waters. Poveşti de la cititorii adevarul.ro: „Privind cerul, zidul nu te va mai înconjura”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Aş scrie pe mai mulţi pereţi mesajul din poză”
„Aş scrie pe mai mulţi pereţi mesajul din poză”

Cu 11 ani în urmă, eram prin casă şi ascultam muzica de la radio. Plictisită de piesele comerciale şi repetitive, m-am dus la raftul cu casete vechi (raftul cu CD-uri conţinea cam 5 CD-uri deoarece CD-urile erau cam scumpe, pe vreme aceea, sau cel puţin aşa îmi spunea mama) şi am luat prima casetă.

Era o casetă cu Jean Michel Jarre pe care nu am ascultat-o mai mult de 2 minute (mi s-a părut plictisitoare). Am luat a doua casetă din teanc - Sting - am ascultat „A Thousand Years” şi „Desert Rose” după care m-am plictisit. A treia casetă a fost „The Wall”! Prima piesă care s-a auzit a fost „Another Brick in the Wall - part 1” fix partea cu vocile copiilor. Am presupus că ar fi o casetă pentru copii şi am continuat să ascult. A urmat piesa „The Happiest Days of Our Lives” care a sunat puţin înfricoşător pentru mine, un copil, dar în scurt timp a început piesa „Another Brick in the Wall - part 2” care pur şi simplu m-a fascinat. Piesa s-a terminat şi am încercat să derulez caseta pâna la începutul piesei, dar cumva s-a stricat casetofonul şi a încurcat banda casetei.

Am încercat să descurc banda din casetofon, dar am reuşit să o rup. Am încercat să ascund caseta deoarece nu voiam să afle mama despre incidentul petrecut, uitând chiar şi eu de el.

Peste câţiva ani am ajuns împreună cu ai mei într-un bar din zona Ozana în care se proiecta concertul Pink Floyd Londra '94 (da, ai mei umblau cu mine peste tot întrucât nu avea cine să rămână cu mine acasă). Aproape toată lumea asculta cu atenţie şi puţini îndrăzneau să vorbească în timpul pieselor.

Când am auzit „Another Brick in the Wall” am realizat valoarea casetei fărâmate şi, gândindu-mă că voi mai dori să ascult acea caseta, i-am mărturisit mamei evenimentul despre distrugerea casetei în ideea că îmi va cumpara una nouă. A doua zi, când m-am trezit, am găsit pe noptieră aproape toată discografia Pink Floyd. Erau CD-uri!

Aş scrie pe mai mulţi pereţi mesajul din poză. Privind cerul, zidul nu te va mai înconjura.

Text trimis de Lavinia Hura. A câştigat un DVD cu Concertul Pink Floyd „The Wall” - Live in Berlin 1990


Toate poveştile trimise de voi pe adresa redacţiei contact@adevarul.ro intră automat în cursa pentru marele premiu: un pachet complet (carte, DVD şi CD-uri) plus o invitaţie dublă la concertul Roger Waters, de la Bucureşti, din 28 august. 

Premiul cel mare va fi acordat pentru cea mai populară poveste - care adună cele mai multe LIKE-uri şi SHARE-uri pe Facebook de pe site-ul adevarul.ro. 

Mai mult, autorii vor câştiga, prin tragere la sorţi, unul dintre premiile oferite zilnic de „Adevărul” şi partenerii săi, începând de luni, 19 august, până vineri, 30 august:

- Volumul „Inside out. O istorie personal a Pink Floyd” de Nick Mason

- DVD cu filmul Pink Floyd „The Wall”, în regia lui Alan Parker

- DVD Concert Pink Floyd „The Wall” - Live in Berlin 1990

- Colecţia integrală Pink Floyd, în 14 CD-uri 

Pentru mai multe detalii despre concurs ciţiti şi: CONCURS „Dărâmă zidul care ne înconjoară!” Câştigă o invitaţie dublă la concertul Roger Waters din 28 august”.


Alte poveşti de la jurnaliştii şi cititorii „Adevărul”: 

Concert Roger Waters. Tu ce ziduri vrei să dărâmi? Mesaje de la cititorii Adevărul

Poveşti de la cititorii adevarul.ro: „Muzica formaţiei Pink Floyd o să mă ţină ocupat pentru următorii 20 de ani”

Poveşti de la cititorii adevarul.ro: „Pentru mine  «The Wall» nu a fost un album de muzică, a fost însăşi adolescenţa mea”

„Nu avem nevoie de educaţie, nu avem nevoie de controlul gândurilor!”

CONCURS „Dărâmă zidul care ne înconjoară!” - Nu e târziu, prietene, hai la Roger Waters!

Zidul părinţilor noştri

Cum spargem zidul nepăsării?

Javaneze, bohemiene şi diamante nebune

M-a făcut tata pinkfloydă

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite