Coronavirus: Pacienţii cu boli respiratorii au cel mai mare risc de a dezvolta forme severe de boală. Studiu

Coronavirus: Pacienţii
cu boli respiratorii au cel mai mare risc de a dezvolta forme severe de boală. Studiu

Infecţia cu COVID-19 afectează plămânii

Pacienţi diagnosticaţi cu boli respiratorii preexistente au un risc mai mare de a dezvolta cazuri severe de COVID-19, potrivit unei cercetări efectuate de britanici.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dificultatea de respiraţie – aşa-numita dispnee – este singurul simptom al COVID-19 asociat în mod semnificativ cu cazurile severe de infecţie. Aceşti paacienţi au nevoie de internare în unităţile de Terapie Intensivă şi de manevre de susţinere a respiraţiei, potrivit unei cercetări efectuate de oameni de ştiinţă de la  University College London, scrie reuters, preluată de agerpres.ro.
 
Boala pulmonară obstructivă cronică  - BPOC - o afecţiune pulmonară cronică progresivă ce cauzează probleme de respiraţie pe termen lung - este cel mai mare factor de risc pentru forma severă a COVID-19 în rândul pacienţilor spitalizaţi, conform cercetării.
 
Potrivit lui Vageesh Jain, de la Institutul pentru Sănătate Globală din cadrul University College London, cosemnatar al lucrării ştiinţifice, această informaţie ar trebuie să ajute autorităţile sanitare în prioritizarea pacienţilor infectaţi. 
Noul virus a provocat o pandemie, peste 200.000 de persoane fiind infectate şi înregistrându-se peste 8.600 de decese, conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. 
 
Infecţia cu COVID-19, este de natură respiratorie. În cazurile grave, provoacă dificultăţi de respiraţie şi insuficienţă pulmonară. În cazurile mai uşoare, cele mai frecvente simptome sunt febra şi tusea.
 
Cercetarea, condusă de oameni de ştiinţă a reunit şi analizat rezultatele a şapte studii de dimensiuni mai mici efectuate în China, totalizând 1.813 pacienţi, toţi fiind spitalizaţi în urma confirmării cu COVID-19 prin analize de laborator. 
 
Pacienţii cu dificultăţi de respiraţie au avut un risc mai mare cu 3,7 ori de a dezvolta boala în formă gravă. Totodată, aceştia au prezentat un risc de 6,6 ori mai mare de a necesita terapie intensivă, în comparaţie cu cei care nu aveau dificultăţi de respiraţie.
Pacienţii cu BPOC au avut un risc de 6,4 ori mai mare să dezvolte forma gravă şi de 17,8 mai mare de a necesita internare la terapie intensivă. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: