Cum recunoşti un preinfarct

Cum recunoşti un preinfarct

Senzaţia de presiune în zona pieptului, semn al infarctului, poate fi însoţită de greaţă sau respiraţie dificilă

Ştiai că multe dintre neplăcerile pe care le treci uşor cu vederea pot semnala, de fapt, apariţia unui preinfarct? Având în vedere că multe dintre aceste simptome pot apărea şi cu câteva săptămâni înainte, este important să le recunoşti şi să iei măsurile necesare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Senzaţia de durere în zona pieptului, unul dintre principalele simptome ale anginei pectorale, este motivul pentru care persoanele ajung frecvent la medic. Cunoscută şi ca preinfarct, angina instabilă este una dintre primele manifestări ale cardiopatiei ischemice (îngustarea arterelor care irigă muşchiul inimii).

„Durerea toracică apărută în repaus, dar şi atunci când facem eforturi minime este asociată cu angina severă. Spre deosebire de aceasta, în cazul anginei instabile, considerată ca fiind preinfarct, durerea este mai puternică şi poate dura mai mult de 20 de minute“, explică Alexandru Voican, medic specialist cardiologie intervenţională la Spitalul European Polisano, Sibiu.

Cum distingem durerea în piept de preinfarct

Principalul simptom care poate semnala preinfarctul este durerea sau senzaţia de presiune care apare în zona pieptului. Important de ştiu este că ea poate iradia spre braţul drept, spre gât sau mandibulă şi poate fi însoţită de greaţă, durere abdominală, respiraţie dificilă şi chiar pierderea stării de conştienţă.

Descoperă pe clicksanatate.ro care sunt semnele care pot indica infarctul miocardic

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările