La ce e bun uleiul de cătină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Uleiul de cătină are acţiune antibacteriană şi împiedică inmulţirea bacteriilor.
Uleiul de cătină are acţiune antibacteriană şi împiedică inmulţirea bacteriilor.

Numită şi „ginsengul românesc“, cătina este o plantă a cărei virtuţi au fost descoperite de greci, chinezi şi mongoli. Folosită şi sub formă de ulei, aceasta are numeroase întrebuinţări pentru sănătate.

Grăbeşte însănătoşirea după răceală

Bogat în vitamine (A, C, E), minerale, beta-caroten şi flavonoide, uleiul de cătină stimulează sistemul imunitar şi poate preveni deficitul de vitamina A din organism. Mai mult decât atât, are acţiune antibacteriană şi împiedică inmulţirea bacteriilor. Apelează la uleiul de cătină în tratarea răcelilor, a simptomelor febrile, dar şi în perioada de însănătoşire.

Ţine departe tulburările cardiace

Uleiul de cătină conţine acizi graşi nesaturaţi, care reglează tensiunea arterială şi mentin echilibrul dintre sare şi apa din organism.

Citeşte continuarea articolului pe clickpentrufemei.ro.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite