Alungă oboseala cu leacuri din natură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Muşeţelul linişteşte şi scoate tensiunea din membre
Muşeţelul linişteşte şi scoate tensiunea din membre

Nici nu a început bine anul şi te simţi epuizat? Ai da orice pentru încă o oră de somn liniştit, fără griji? De vină poate fi suprasolicitarea de la serviciu sau unele dereglări din organism.

Ca să combaţi oboseala, încearcă remediile naturiste pe care ţi le recomandăm cu… căldură.

Încarcă-ţi bateriile cu ceai de mesteacăn şi coada-calului

Fitoterapeuţii recomandă cura cu ceai de mesteacăn şi coada-calului în tratamentul oboselii. Combinaţia de plante ajută şi în afecţiunile renale, cum sunt cistitele sau chiar pietrele la rinichi.

Pentru a îndepărta starea de epuizare sunt necesare două săptămâni de cură cu ceai de mesteacăn cu coada-calului. Pentru a-l prepara ai nevoie de o linguriţă de frunze bine mărunţite de mesteacăn şi una de coada-calului.

Amestecul de plante cu 250 ml apă se fierbe aproximativ zece minute, după care se strecoară şi se bea. Cura trebuie ţinută cel puţin o lună, timp în care se consumă zilnic două căni cu ceai pe zi.
 

Ia-ţi energia din miere şi cătină

Dacă te simţi pur şi simplu vlăguit de puteri, încearcă tratamentul cu miere polifloră, aproximativ 3 linguriţe pe zi. În combinaţie cu sirop de cătină sau sirop de coacăze negre, mierea face minuni.

Starea de oboseală avansată dispare datorită refacerii nivelului de glucoză din organism.


Şi frecţiile cu ulei de muşeţel ajută

Dacă oboseala apare din cauza altor afecţiuni, spre exemplu dereglările menstruale sau migrenele se fac frecţii cu ulei de muşeţel la mâini şi la picioare.

Muşeţelul linişteşte şi scoate tensiunea din membre. Apoi tratamentul se continuă cu o cură de ceai de urzică şi mentă, câte trei căni pe zi, timp de o lună.

Citeşte materialul pe clicksanatate.ro

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite