Argila, bună pentru sănătate şi frumuseţe

Argila, bună pentru sănătate şi frumuseţe

Argila albă este bogată în silicaţi de aluminiu şi este recunoscută pentru efectul său cicatrizant

În funcţie de sortiment, albă, galbenă, roşie, verde şi gri, argila poate fi un tratament adjuvant pentru diferite afecţiuni. De asemenea, argila este indicată şi în măşti cosmetice.

Ştiri pe aceeaşi temă

Argila albă, bună pentru stomac

Sortimentul de argilă albă este bogat în silicaţi de aluminiu şi este recomandat, sub formă de pulbere care se presară peste infecţiile cutanate pentru efectul cicatrizant.

Dar cea mai importantă indicaţie pentru argila albă este aceea de pansament gastric şi de absorbant al gazelor din intestin. Mai mult, smectita, un silicat dublu de aluminiu şi magneziu, preparat din argilă albă distruge micorbii din tubul digestiv.

Când este dizolvată în apă, această pulbere are efect antidiareic prelungit şi absoarbe substanţele toxice din stomac.

Frumuseţea cu argilă roşie se ţine

Măştile pentru faţă şi decolteu pe bază de argilă roşie, cunoscută şi sub numele de bentonită exfoliază cu delicateţe pielea, dar în acelaşi timp au şi efect antirid pentru că remineralizează tegumentul şi ajută la regenerarea ţesutului.

Pe lângă încetinirea procesului de îmbătrânire, argila roşie este şi un bun antiacid, prin urmare combate aciditatea gastrică.

Află alte beneficii ale argilei pe clicksanatate.ro

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: