Copiii fumătorilor au un risc mai mare de a sforăi

Copiii
fumătorilor au un risc mai mare de a sforăi

Copiii fumătorilor au riscuri de sănătate mai mari

Riscul copiilor de a sforăi creşte cu 2% pentru fiecare ţigară fumată zilnic în locuinţă, potrivit unui studiu citat de APP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Copiii ai căror taţi fumează prezintă un risc cu 45% mai mare de a sforăi în comparaţie cu semenii lor care nu au fost expuşi fumului de ţigară. În cazul copiilor ai căror mame fumează, acest risc este cu 90% mai mare, precizează agerpres.ro.
Copiii expuşi fumului de ţigară în perioada prenatală au un risc de aproape două ori mai mare de a dezvolta respiraţie greoaie în timpul somnului şi zgomot caracteristic sforăitului.

Primul pas către hipertensiune

„Unii părinţi consideră că sforăitul copiilor este benign şi poate chiar drăguţ. Însă, sforăitul este de multe ori primul pas către dezvoltarea apneeii în somn şi a fost asociat cu hipertensiunea, accidentul vascular cerebral şi bolile cardiovasculare“, a explicat Lucy Popova, om de ştiinţă în cadrul Universităţii de Stat din Georgia, Statele Unite.
Apneea în somn este o tulburare gravă caracterizată de întreruperea temporară a respiraţiei în timpul somnului.
Studiul, publicat în „Journal of Epidemiology and Community Health“, a analizat informaţii din cadrul a 24 de cercetări care au cuprins aproape 88.000 de copii.
Cu cât un copil este mai mic, cu atât este mai predispus la dezvoltarea obiceiului de a sforăi, a descoperit echipa de cercetători.
„Renunţarea la utilizarea tutunului este cea mai bună modalitate pentru menţinerea sănătăţii dumneavoastră şi a copiilor dumneavoastră“, a declarat Sophie Balk de la Spitalul de pediatrie Montefiore din New York.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările