VIDEO Sucurile din comerţ ar provoca anual 200.000 de decese

VIDEO Sucurile din comerţ ar provoca anual 200.000 de decese

O sticlă cu suc conţine aproximativ 22 de pliculeţe de zahăr FOTO: Shutterstock

33.000 de decese sunt consecinţa directă a diabetului, 44.000 a bolilor de inimă şi 6.000 a cancerului, toate aceste afecţiuni grave fiind puse pe seama unui consum ridicat de sucuri, potrivit cercetătorilor americani.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

Cele mai multe decese cauzate de consumul ridicat de sucuri se înregistrează în Mexic, ţară care se situează în topul celor mai mari consumatori de sucuri carbogazoase. De altfel, în Mexic, anual, 318 decese la un milion de adulţi pot fi puse pe seama consumului crescut de sucuri îndulcite, potrivit unui studiu amplu realizat de oamenii de ştiinţă de la Şcoala de Sănătate Publică Harvard din Boston, SUA.

La nivel mondial, numărul deceselor care au ca principală cauză cantitatea mare de sucuri dulci este de aproximativ 200.000, arată studiul. 78% din aceste decese s-au înregistrat în statele cu venituri mici şi medii.

Deşi nu poate fi identificată cu precizie o conexiune directă între consumul de sucuri dulci şi deces, este cunoscut faptul că aceste băuturi sunt un factor de risc important pentru declanşarea diabetului de tip 2, a bolilor cardiovasculare şi a unor tipuri de cancer. Concluziile americanilor de la Harvard s-au bazat pe datele studiului „Global Burden of Diseases“ (Incidenţa bolilor la nivel global) din 2010.

O singură cutie de suc carbogazos, risc de diabet

Cercetătorii de la Universităţile Stanford, California-Berkley şi California-San Francisco au concluzionat, în cadrul unui alt studiu, că o singură cutie de suc carbogazos creşte considerabil riscul de a dezvolta diabet de tip 2. Caloriile din aceste băuturi sunt mai periculoase decât acelaşi număr de calorii provenind din alte surse, spun specialiştii.

Fiecare 150 de calorii provenind din sucurile carbogazoase cresc riscul de diabet cu 1%, pe când acelaşi număr de calorii din orice altă sursă cresc acest risc cu doar 0,1%. 

Cât zahăr există într-o sticlă de suc

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările