Dieta cu miere şi scorţişoară. Slăbeşti 2 kg pe săptămână

Dieta cu miere şi scorţişoară. Slăbeşti 2 kg pe săptămână

Dieta cu miere şi scorţişoară. Slăbeşti 2 kg pe săptămână

Ai probleme cu greutatea? Atunci îţi recomandăm să încerci cea mai sănătoasă dietă cu miere şi scorţişoară. Ai nevoie de puţine ingrediente. Pofta de dulce va dispărea şi kilogramele în plus vor începe să se topească. Poţi slăbi 2 kg pe săptămână, fără să îţi modifici alimentaţia.

Dieta cu miere şi scorţişoară - proprietăţi

 

Beneficiile scorţişoarei

 
Este un condiment aprecial şi un aliat în lupta cu kg în plus. Se potriveşte de minune cu mierea de albine, un antibiotic natural. Există două tipuri de scorţişoară:
 
  1. Scortisoara de India (Cinnamonum tamala sau Cinnamonum zeylanicum) sau ceylon
  2. Scortisoara de China (Cinnamonum cassia) sau cassia
 
Ambele tipuri de scorţişoară au aceleaşi efecte terapeutice. Scorţişoara de China e mai greu tolerată de tubul digestiv, dar e un antibiotic şi antifungic mai puternic. Efectele scorţişoarei de India sunt mai tolerate de organism. Acţionează puternic asupra sistemului nervos central şi a psihicului.
 
Separat, mierea şi scorţişoara au proprietăţi uimitoare. Ambele ingrediente conţin: vitamine, substante minerale, zaharuri, enzime, acizi organici, antioxidanti.
 
Scorţişoara reduce grăsimea corporală. Este indicată diabeticilor care trebuie să consume 500 mg de scorţişoară dizolvată în apă, timp de 12 săptămâni. 3 grame de scorţişoară pe zi îmbunătăţesc funcţiile insulinei. În plus, scorţişoara scade apetitul şi nevoia de dulce.
 
Mirosul de scorţişoară, vanilie, coajă de portocală şi cafea înlătură nevoia de a ronţăi ceva. Scorţişoara în ceai sau cafea diminuează pofta de mâncare.
 

Dieta cu miere şi scorţişoară - ingrediente

 
  • o jumatate de lingurita de scortisoara pudra (ceylon);
  • o lingurita de miere naturala;
  • o cana cu apa (250 ml.)
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: