Cele mai nocive ingrediente din alimentele pe care le consumi zilnic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Coloranţii artificiali, îndulcitorii, conservanţii, sunt câteva dintre substanţe chimice adăugate în alimentele pe care le punem frecvent în coşul de cumpărături. Le îmbunătăţesc gustul şi mirosul însă unele dintre aceste chimicale ne pot afecta sănătatea.

Aditivii alimentari sau E-urile sunt clasificate în 24 de categorii, având o numerotaţie specifică. Cu toate că sunt autorizate pentru consum în Uniunea Europeană, există studii care au arătat că anumiţi aditivi pot prezenta  riscuri pentru sănătate.

Şi nutriţioniştii ne atrag atenţia şi spun  că nu este bine să facem exces de produse care conţin E-uri cu risc.

E-uri de care să ne ferim

- E 110 (Galben auriu)
UNDE SE GĂSEŞTE: în unele conserve de peşte, budinci, sucuri
RISC: are potenţial cancerigen şi alergen
 

- E127 (Eritrozina )
UNDE SE GĂSEŞTE: în unle sucuri, prăjituri, bomboane, dar şi în compoturi
RISC:  provoacă tumori ale glandei tiroide la şoareci, posibil şi la om
 

- E 950 (Acestsulfam K)
UNDE SE GĂSEŞTE: produse de patiserie, băuturi dietetice, produse de patiserie, gumă de mestecat
RISC: posibil cancerigen

Află şi alte ingrediente pe care este bine să le eviţi pe clicksanatate.ro

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite