Oana Marinache

Oana Marinache

Istoric de artă
Vezi mai multe
 • luna trecuta

  Paul Smărăndescu 75

  În data de 12 ianuarie 2020 comemorăm 75 de ani de la trecerea în nefiinţă a arhitectului român Paul Smărăndescu, personalitatea marcantă a primei jumătăţi a secolului al XX-lea.

 • acum 3 luni

  Vila Mathilei Luchian Rădoi(u)

  În data de 23.11.2019, de la ora 12:00, Asociaţia Istoria Artei, cu sprijinul Universităţii "Spiru Haret", a organizat un tur ghidat la vila Mathildei Luchian Rădoi(u), clădită în 1896-1897, după planurile arh.  N. C. Michăescu (1863-1934) şi decorată de arh. A. Clavel (1875-1916) împreună cu pictorul Ştefan Luchian.

 • acum 3 luni

  Reşedinţa Athanasovici: eleganţa de altă dată

  Reşedinţa Athanasovici este tipică pentru un hôtel particulier de la cumpăna secolelor XIX-XX, fiind realizată în stil eclectic cu elemente clasicizante; planurile de arhitectură depuse spre autorizare în 1900 nu sunt semnate, fiind menţionat antreprenorul Julius Hraby, dar numele arhitectului Dimitrie Maimarolu este legat de realizarea acestui monument de arhitectură de clasă B

 • acum 4 luni

  Primul sediu al Casei de Depuneri şi Consemnaţiuni

  Puţine surse mai amintesc astăzi de primul sediu al Casei de Depuneri şi Consemnaţiuni, realizat în 1874-1876 de către ing. Alfred Gottereau, arh. Paul Gottereau, maimarbaşa Dobre Nicolau şi antreprenorul Maximilian Tonolla.

 • acum 4 luni
 • acum 4 luni

  Parcelarea Constantin Spandonide

  Zona cuprinsă între str. Gr. Alexandrescu şi blvd. Iancu de Hunedoara a fost parcelată de un industriaş interbelic, însă suprafeţele mici de teren, problemele de fundaţie şi interesele noilor proprietari au condus la nenumărate abateri.

 • acum 4 luni

  Parcelarea moştenitorilor Corbescu

  Matei Gh. Corbescu (1876-1923) a fost un publicist, ziarist şi politician liberal, care a ocupat funcţia de prefect (1908 - 1910) şi de primar al Bucureştiului în perioada februarie - decembrie 1922. Practic el a pregătit momentul încoronării familiei regale la Bucureşti şi lui îi datorăm primul Arc de triumf, după proiectul lui Petre Antonescu. Dincolo de activitatea sa oficială, de numele său se leagă o mică parcelare privată, în zona centrală.

 • acum 4 luni

  Parcelarea Marmorosch Blank: începuturi

  Cercetarea documentelor de arhivă ale fostei bănci Marmorosch Blank au dus la identificarea şi completarea unor informaţii despre trupurile de moşii şi terenurile achiziţionate în 1919-1922, nucleul de mai tărziu al parcelării Jianu-Bordei.

Vezi mai multe