12 ani de Asociația Istoria Artei

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Luna aprilie a fost pentru Asociația și Editura Istoria Artei extrem de bogată în evenimente culturale. Toate activitățile noastre educaționale de promovare a istoriei artei și arhitecturii se înscriu în linia generală propusă acum mai bine de 12 ani, când am înființat organizația non-profit. 

image

Alături de membrii noștri fideli și susținătorii activității curente ne-am putut bucura de vizite ale unor colecții private și vile istorice din Parcul Filipescu și Cartierul Evreiesc. De asemenea, am avut onoarea de a ghida 75 de oaspeți străini, din cele mai îndepărtate colțuri ale lumii, reuniți la București cu prilejul CSP Solutions Summit 2023. Continuă tururile și atelierele de istorie urbană pentru elevi, la solicitarea unor părinți sau cadre didactice pentru programul ”Școala Altfel”. 

În programul nostru public am inclus un tur ghidat în zona Dorobanți, o conferință științifică online despre istoria Cimitirului Bellu Catolic și un atelier de aranjamente de Florii. Alături de Centrul de Informare și Promovare Turistică din Breaza am organizat în 22 aprilie și o excursie de studiu pentru 35 participanți. Pe 29 aprilie vom fi într-o plimbare la Șosea, descoperind istoria grădinii, a unor reședințe princiare și a parcelărilor de vile din nordul capitalei. În această perioadă vă mai puteți înscrie la tururile din lunile mai și iunie, pentru a beneficia de diferite oferte și cadouri. 

În ianuarie 2023 am sărbătorit și 10 ani de la înființarea Editurii Istoria Artei și ne vom concentra în continuare pe pregătirea unor noi titluri din colecțiile ArhiTur, Arhitecți de neuitat și Familii istorice. Noile albume monografice dedicate patrimoniului familiei Macca și arhitectului Arghir Culina vor apărea cu sprijinul BNP Paribas Cardif prin suportul acordat Asociației “Istoria Artei”, ca parte a angajamentului de a susține cultura românească. 

Campania de strângere de fonduri pentru numerele noi din publicația culturală ArhiTur s-a bucurat și de o mare susținere în rândul cititorilor noștri și astfel am putut finaliza tiparul la 2 numere dedicate zonei străzilor Mântuleasa și C.A.Rosetti. Prezentarea lor a avut loc în 19 aprilie într-o vilă istorică din 1912 proiectată de arh.Ernest Doneaud și extinsă în zona grădinii de către prietenul său, arh. Paul Smărăndescu. Aici a locuit familia ziaristului Jean Zaharoff, vicepreședintele concernului ”Universul” iar acum își desfășoară activitatea L’Amphitheatro Art Club. 

image

Echipa editorială are în lucru noi numere ArhiTur dedicate cercetării istorico-arhitecturale ale zonei Ateneului, străzilor Romulus, general Ctin. Budișteanu și Banului, Batiștei și Brezoianu. Cercetarea de arhivă și autor texte: Oana Marinache și concept grafic: Cristian Oprea și Ioana Simion.  

Datele noastre sunt: 

Asociația Istoria Artei CIF 28669715 Registrul Asociatiilor si Fundatiilor 5623/302/2011 RO27INGB0000999902777826 ING Bank donație lei  

asociatiaistoriaartei@gmail.com pentru organizare tururi private, solicitări istoric proprietăți sau consultanță de arhitectură 

tururighidate@gmail.com pentru participare la evenimentele publice 

edituraistoriaartei@gmail.com pentru comenzi ale unor publicații 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite