Șeful PSD ia în calcul posibilitatea taxării părții necontributive din pensiile speciale: S-a exagerat legislativ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marcel Ciolacu a afirmat că este posibilă impozitarea părții necontributive din pensiile speciale, precizând că s-a ajuns la o „emoție” referitoare la acest subiect cauzată de o exagerare legislativă.

Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților FOTO: Facebook
Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților FOTO: Facebook

„Este posibilă o astfel de abordare pentru că s-a ajuns la această emoție, nu numai din interese politice. S-a ajuns la această emoție pentru că s-a exagerat legislativ, nu poți să soliciți o legislație astfel încât să câștigi mai mult la pensie decât ai câștigat când erai în activitate. Din cauza acestor discuții s-a ajuns la această discuție aprinsă care trebuie să se încheie. Nu există măsuri pentru o anumită parte, în schimb există plafoane”, a declarat președintele Camerei Deputaților. 

Ciolacu susține că în cazul pensiilor militare „nu este una care să sară din bunul simț sau din șabloane”: „Eu m-am uitat pe media pensiilor militare, nu este una care să sară din bunul simț sau din șabloane. Pensiile militare din punctul meu de vedere sunt pensii ocupaționale, nu pensii speciale. Aceeași abordare o au majoritatea statelor membre NATO și 22 de state din UE”.

Liderul PSD a precizat că nu ia în calcul introducerea parlamentarilor în proiectul legilor speciale: „Nu este pe aceeași legislație, va fi o legislație separată pentru parlamentari pentru că se încadrează pe altă lege”.

„Pensiile care depășesc un anumit fond, acelea vor avea în funcție de mărime o impozitare, așa consider eu. Nimeni în lume nu poate veni cu o lege care să fie retroactiv, de aceea trebuie să venim cu o lege sustenabilă, corectă și acceptată de CCR. Deciziile CCR nu se comentează, se pun în aplicare”, a adăugat acesta.

Liderul PSD a precizat că, din punctul său de vedere, legislația pe pensiile speciale este prioritatea numărul 1.

„Există un grup pe pensiile speciale, exact cum am făcut un grup pe legile educației. Aceeași abordare este și în ceea ce privește legislația pe pensiile speciale. A venit raportul de la Banca Mondială, anumite lucruri au fost extrase de acolo de către domnul ministru, le-a trimis la Comisie Europeană, așteptăm feedback-ul, dar în paralele va lucra și acest grup de lucru”, a declarat acesta.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite