Ciucă, despre independenţa energetică a României: Din Marea Neagră avem posibilitatea să primim primele gaze la jumătatea acestui an

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Nicolae Ciucă FOTO Guvernul României
Premierul Nicolae Ciucă FOTO Guvernul României

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, luni, că România nu este foarte afectată de lipsa surselor de energie şi gaze, doarece are potenţial în ambele domenii. Liderul de la Palatul Victoria a adăugat că există posibilitatea ca primele gaze din Marea Neagră să fie primite la jumătatea acestui an.

Şeful Guvernului susţine că aproximativ un miliard de metri cubi de gaze naturale vor fi extrase anual din Marea Neagră.

„Pentru asigurarea independenţei energetice, în Coaliţie am luat decizia să ne asumăm legea offshore. România nu e o ţară care să fie foarte afectată de lipsa surselor de energie şi gaze. Are potenţial în ambele domenii.

Venim cu două componente, una e să ne înscriem în programele UE pentru a dezvolta noi surse de energie, avem ca obiectiv să dezvoltăm surse de energie regenerabilă”, a afirmat Nicolae Ciucă, într-un interviu la Radio România Actualităţi.

„În ce priveşte independenţa pe resursa de gaz faţă de Federaţia Rusă, am decis ca prin această lege să asigurăm stabilitate şi predictibilitate legală mediului de afaceri în domeniu. Există posibilitatea ca în scurt timp să începem investiţiile în perimetrul Neptun Deep şi să asigurăm exploatarea gazelor din Marea Neagră. Totodată, asigurăm exploatarea gazelor de pe teritoriul naţional de la mare adâncime, această investiţie putând să asigure gaze începând cu anul 2024”, a completat premierul.

„Din Marea Neagră avem posibilitatea să primim primele gaze la jumătatea acestui an, există deja o investiţie făcută de Black Sea Oil and Gas, au semnat deja documentele de recepţie, existând posibilitatea să putem să asigurăm un miliard de metri cubi de gaze anual prin această investiţie, iar la sfârşitul lui 2026, începutul lui 2027 să avem primele gaze din perimetrul Neptun Deep”, a conchis Nicolae Ciucă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite