Alexandru Muraru: „AUR pune semn de egalitate între politica UE şi invazia rusă din Ucraina”. Ce afirmaţie a făcut George Simion

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Mediafax
FOTO: Mediafax

Deputatul PNL Alexandru Muraru susţine că AUR pune semn de egalitate între politicile promovate de Uniunea Europeană şi invazia rusă din Ucraina, după ce George Simion a spus, printr-o postare pe Facebook „nu atacului Bruxelles-ului şi Moscovei asupra ţărilor din Europa Centrală şi de Est”.

Deputatul liberal este de părere că declaraţia liderului AUR este „o ultragiere a zecilor de mii de victime şi miilor de morţi din Ucraina în urma războiului pornit de către Rusia împotriva unui stat suveran şi independent”.

„România astăzi, cu toate defectele ei, trăieşte cea mai bună perioadă din istoria sa tocmai pentru că facem parte din cea mai mare uniune economică şi politică din lume. Aderarea României la Uniunea Europeană a însemnat pentru ţara noastră şansa de a trăi în pace, de a avea acces la cea mai mare piaţă unică din lume şi de a beneficia de peste 62 miliarde euro fonduri europene.

Ceea ce face co-preşedintele unui partid parlamentar în această perioadă de criză de securitate este un atentat la propriii cetăţeni şi la statul pe care a jurat să îl apere”, a spus parlamentarul într-un comunicat de presă, citat de Digi24, precizând că „războiul hibrid purtat de Federaţia Rusă în ţările NATO şi UE nu exclude, din păcate pentru siguranţa naţională, existenţa unor asemenea „agenţi” infiltraţi care promovează agenda Rusiei prin dezinformare, minciună şi panică socială”.

Alexandru Muraru se referă la o afirmaţie făcută de George Simion, care după o întrevedere cu ministrul Justiţiei din Polonia, Zbigniew Ziobro, a transmis: „Spunem împreună NU atacului Bruxelles-ului şi Moscovei asupra ţărilor din Europa Centrală şi de Est”. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite