Un român a fost amendat în Italia pentru că a furat pietre de pe plajă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Plaja Capo Pecora din Buggeru Foto Twitwer @aresupatrizia
Plaja Capo Pecora din Buggeru Foto Twitwer @aresupatrizia

Un cetăţean român a fost amendat de autorităţile italiene pentru că a luat mai multe pietricele de pe plaja Capo Pecora din Buggeru. În timp ce se întorcea din Sardinia, în oraşul Ferrera, oficialii Agenţiei Vamale şi Monopol din Sassaria i-au găsit în bagaj mai multe astfel de suvenire.

Petricelele plajelor din Sardinia sunt un „suvenir” râvnit de turişti, în ciuda sancţiunilor grele dispuse în legea regională din 2017 pentru protejarea coastelor Sardiniei.

Tot în ultima săptămână şi un cetăţean elveţian şi unul oladez au fost amendaţi pentru astfel de furturi, conform La Nuovo Sardegna.

Pe aeroportul din Costa Smeralda, oficialii Adm din Sassari, în colaborare cu poliţia financiară a grupului Olbia, au oprit şi au amendat doi pasageri care aveau la ei pietre de pe plajă.

Un cetăţean elveţian a încercat să ia o sticlă plină de nisip şi o pungă cu pietre şi pietricele de pe plaja Porto Rotondo, în timp ce un olandez, ce pleca spre Amsterdam, avea la el un kilogram de nisip şi 3 kilograme de pietricele. 

Conform sursei citate, sancţiunea administrativă aplicată acestora este cuprinsă între 500 şi maximum 3 mii de euro. 

Chiar dacă astfel de furturi nu mai sunt la fel de dese ca în anii trecuţi, în ciuda campaniei de comunicare lansată de Adm cu regiunea Sardinia, controalele autorităţilor continuă.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite