Un pistol care seamănă cu o jucărie a atras critici din partea companiei Lego. Care este motivul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Twitter
Foto Twitter

O companie americană de arme, Culper Precision, a conceput un pistol care arată ca o jucărie  din Lego. Compania a declarat că arma personalizată Glock, denumită Block19, a fost creată pentru a arăta că folosirea acesteia este o activitate plăcută.

Producătorul de jucătorii danez Lego a cerut companiei de arme să oprească producţia pistolului. Responsabilii de control al armelor au descris acest model de pistol ca fiind „iresponsabil şi periculos” şi precizează că cei mici ar putea fi atraşi mai mult de armele care arată ca nişte jucării.

Compania Culper Precision a spus că arma ar fi fost achiziţionată doar de cei care au autorizaţie, dar după discuţiile cu un avocat, vor respecta cererea făcută de Lego.

Acest model de pistol pare să fi fost scos de pe site-ul producătorului de arme, ceea ce sugerează că arma a fost retrasă de la vânzare.

Este ilegal în SUA să se producă o jucărie pentru copii care seamănă foarte bine cu o armă adevărată, dar legile nu împiedică în mod explicit producătorii să fabrice o armă care seamănă cu o jucărie, scrie Mediafax.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite