Catapultă în stil medieval folosită pentru traficul de droguri, găsită în apropierea graniţei dintre Statele Unite şi Mexic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patrulele de frontieră americane au găsit una dintre cele mai bizare modalităţi de transportare a drogurilor peste graniţa cu Mexic: o catapultă în stil medieval construită amator, relatează BBC News.

Dispozitivul a fost descoperit în cursul acestei săptămâni în apropierea oraşului de frontieră Tucson, din statul Arizona, atunci când patrulele au văzut un grup de bărbaţi care s-au dispersat la vederea acestora. 

La o verificare mai atentă, înăuntrul acestuia au fost găsite pachete de canabis cântărind 21 de kilograme, care nu apucaseră să fie „lansate” peste graniţă.

Catapulta a fost dezasamblată în partea mexicană a graniţei, fără a fi făcute arestări.

Securitatea la frontiera dintre SUA şi Mexicul a fost unul dintre principalele laitmotive ale preşedintelui american Donald Trump în campania electorală, acesta promiţând construcţia unui zid masiv la graniţa celor două state.

Însă, cartelele de droguri au găsit moduri din ce în ce mai creative a trece produsele ilegale peste graniţă, folosind tunuri cu aer, drone sau tuneluri subterane.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite