VIDEO Lucescu jr, „trădat“ de arabi: Amănuntul care l-a „îngropat“ în finala mică de la Mondialul Cluburilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Răzvan Lucescu a apelat la un singur saudit la executarea loviturilor de departajare şi, din păcate, a pierdut locul 3 tocmai din cauza acelui jucător
Răzvan Lucescu a apelat la un singur saudit la executarea loviturilor de departajare şi, din păcate, a pierdut locul 3 tocmai din cauza acelui jucător

Al-Hilal a pornit excelent competiţia, câştigând partida de debut cu tunisienii de la Esperance. A urmat o repriză remarcabilă şi în semifinala cu Flamengo (Brazilia), după care totul s-a năruit pentru saudiţi.

Al-Hilal a încheiat Mondialul Cluburilor pe locul 4, rămânând, până la urmă, cu acea victorie din primul meci cu Esperance Tunis, câştigătoarea Ligii Campionilor Africii.

Dacă înfrângerea din semifinale, cu Flamengo, a fost una fără drept de apel (scor 1-3), în schimb, în finala mică de sâmbătă, campioana Asiei a avut şi ghinion, Gomis nimerind bara la ultimul corner al meciului. Astfel, s-a terminat 2-2 după 90 de minute şi s-a trecut direct la executarea loviturilor de departajare. Din păcate, aici Răzvan Lucescu a fost „trădat“ de inabilitatea fotbaliştilor localnici de a face faţă presiunii. Şi, după cum şi-a ales executanţii, e clar că tehnicianul român ştia că jucătorii saudiţi nu sunt tocmai de încredere la loviturile de departajare!

Pe scurt, Al-Hilal a avut şase străini în lot în partida cu Monterrey (Mexic): Jang Hyun-Soo (Coreea de Sud), Carlos Eduardo (Brazilia), Cuéllar (Columbia), Giovinco (Italia), Omar Khribin (Siria), Gomis (Franţa). Dintre aceştia, Cuéllar şi Khribin au fost schimbaţi pe parcursul întâlnirii, aşa că au ieşit din calcule pentru executarea loviturilor de departajare. 

Ceilalţi patru însă au fost pe teren, în momentul în care s-a fluierat finalul timpului regulamentar, şi au şi bătut primele patru penalty-uri! Carlos Eduardo a ratat, însă cum şi Vasquez a trimis afară, s-a ajuns la ultima serie de lovituri de la punctul cu var cu scorul egal: 3-3. Aici, Răzvan Lucescu, nemaiavând niciun străin, a fost nevoit să desemneze primul saudit pentru executarea penalty-ului. L-a ales pe mijlocaşul Mohammed Kanoo, însă şutul acestuia a fost parat de Cardenas, care apoi a bătut penalty-ul decisiv pentru a trimite Monterrey pe podiumul Mondialului Cluburilor.

VEZI CUM S-AU BĂTUT PENALTY-URILE

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite