VIDEO Impact nimicitor: un tânăr pilot de Formula 2 a murit într-un accident

VIDEO Impact nimicitor: un tânăr pilot de Formula 2 a murit într-un accident

Un pilot a murit după un accident grav care s-a produs, sâmbătă, pe circuitul Spa-Francorchamps, la Marele Premiu de Formula 2 al Belgiei, cursa fiind oprită definitiv.

În turul al doilea, un monopost a lovit parapetul de protecţie de pe marginea dreaptă a circuitului, a ricoşat pe pistă şi a fost izbit în plin de altă maşină. Francezul Anthoine Hubert (foto jos), 22 de ani, care se afla la volanul maşinii ce a lovit parapetul, a decedat.

Tânărul francez s-a stins din viaţă în urma impactului cu maşina condusă de americanul Juan Manuel Correa, la o viteză de 170 de kilometri la oră. Maşina lui Hubert a lovit parapetul de protecţie de pe marginea dreaptă a circuitului, a ricoşat pe pistă şi a fost izbit în plin de monopostul condus de Juan Manuel Correa.

 
 
Juan Manuel Correa, pilotul celui de-al doiela monopost implicat în accident, este în stare stabilă, fiind transportat la un spital din Liege. Cursa a fost oprită definitiv.

"FIA regretă să informeze că pilotul maşinii cu numărul 10, Anthoine Hubert, a fost rănit grav şi a murit la ora 18:35. Pilotul maşinii cu numărul 12, Juan-Manuel Correa, este stabil şi este tratat la spitalul din Liege. Vom reveni cu amănunte în privinţa stării de sănătate a lui Correa", a fost mesajul celor de la FIA.
 
Se pare că un al treilea monopost a lovit una dintre maşinile implicate. Pilotul acestuia din urmă, Marino Sato, a părăsit pe propriile picioare locul accidentului.
 
Formula 2 este anticamera Formulei 1, cei mai buni piloţi din această categorie secundă promovând în Marele Circ.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: