Vettel, tot mai aproape de al patrulea titlu mondial consecutiv. Germanul a câştigat cursa statului Singapore

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Germanul Sebastian Vettel a câştigat fără emoţii Marele Premiu al statului Singapore în cea de-a 13-a etapă a Campionatului Mondial de Formula 1. Graţie acestui succes, germanul şi-a consolidat poziţia de lider în clasamentul piloţilor şi visează la câştigarea unui nou titlu de campion mondial.

Vettel, care a plecat din pole-position în Singapore, a fructificat din plin acest avantaj şi a trecut primul linia de sosire a singurei curse disputate în nocturnă din circuitul de Formula 1. Pentru german a fost al treilea succes consecutiv şi al şaptelea din acest sezon, acesta fiind secondat în Singapore de spaniolul Fernando Alonso de la Ferrari, pe locul trei sosind finlandezul Kimi Raikkonen de la Lotus-Renault.

Cu şase etape înainte de finalul campionatului, Vettel (247 de puncte) are un avans de 60 de puncte în faţa lui Alonso (187 de puncte). Pe locul trei în clasamentul general al piloţilor se află britanicul Hamilton cu 151 de puncte.

În clasamentul constructorilor, Red Bull este lider detaşat (377 de puncte), fiind urmat de monoposturile Ferrari (274 de puncte) şi Mercedes (267 de puncte).

Următoarea etapă a Campionatului Mondial de Formula 1 este programată pe 6 octombrie, atunci când se va desfăşura Marele Premiu al Coreei de Sud (Yeongam).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite