Telex din lumea tenisului: Niculescu, 17 finale la dublu. Azarenka a profitat de absenţa Simonei. Nadal, uimit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viktoria Azarenka
Viktoria Azarenka

În acest weekend, s-au disputat primele finale importante din 2016 în circuitul feminin şi masculin, iar printre cei care au triumfat s-a numărat şi o jucătoare din România.

Azarenka, triumf la Brisbane - Simona Halep ar fi trebuit să-şi facă debutul în 2016, în turul II, la Brisbane, într-un meci cu Viktoria Azarenka (22 WTA). Cum românca s-a retras, sportiva din Belarus a ajuns în următoarea fază, a avansat până în finală, iar sâmbătă a trecut de Angelique Kerber (Germania, 10 WTA) în ultimul act, scor 6-3, 6-1.

Niculescu, al 5-lea titlu la dublu - Start reuşit pentru Monica Niculescu în noul sezon. Sportiva de 28 de ani a câştigat turneul de la Shenzhen (China), la dublu, alături de Vania King (SUA). Cele două au trecut în finală de Saisai Zheng – Yi Fan Xu, chinezoaicele fiind învinse cu 6-1, 6-4, după o oră şi 11 minute. Pentru victoria lor, Niculescu şi King vor primi 280 de puncte în clasamentul WTA de dublu şi un cec în valoare de 17.724 de dolari. De-a lungul carierei, Monica Niculescu are cinci titluri la dublu şi 12 finale pierdute.

Nadal, zdrobit şi uimit de Djokovici - Liderul mondial, Novak Djokovici a câştigat turneul de la Doha fără vreun set pierdut, zdrobindu-l pe Rafael Nadal (Spania, 5 ATP) în finală: 6-1, 6-2. Astfel, în premieră, Djokovici conduce în duelurile cu Nadal, bilanţul fiind de 24-23 în favoarea sârbului. Mai mult, Djokovici are şase victorii consecutive cu Nadal fără vreun set pierdut. „Am jucat împotriva unui om care a făcut totul perfect. Cred că nimeni n-a jucat tenis la acest nivel în toată istoria. De când sunt eu în acest sport, n-am văzut pe nimeni care să joace în asemenea fel“, a spus Nadal după finala de la Doha.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite