Sevilla plânge: soartă cruntă pentru una dintre cele mai bune echipe spaniole în Supercupa Europei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sergio Ramos
Sergio Ramos

Andaluzii au devenit prima formaţie din istoria Ligii Europa care au luat de trei ori la rând trofeul. Marţi, ei au întâlnit Real Madrid, la Trondheim, în confruntarea care a deschis oficial noul sezon european. Partida a avut un deznodământ dramatic.

Sevilla e specialista Ligii Europa şi echipa „blestemată“ din Supercupa Europei. În 2014, 2015 şi 2016, andaluzii au jucat cu trofeul pe masă, însă, de fiecare dată, au ratat şansa de a-l ridica deasupra capului.

În 2014, Real Madrid a barat drumul Sevillei spre triumf, câştigând cu 2-0. Dacă după acest meci, învinşii nu prea au avut motive de tristeţe, în condiţiile în care „galacticii“ s-au impus clar, în schimb, în următoarele două Supercupe ale Europei, Sevilla a înregistrat eşecuri traumatizante. A urmat un 4-5 cu Barcelona, meci în care andaluzii au revenit de la 1-4, au egalat, au trimis meciul în prelungiri, dar au pierdut din cauza unui gol luat în minutul 115.

Marţi, la Trondheim, Sevilla s-a apropiat cel mai mult de Supercupa Europei, dar a ratat, din nou, trofeul. În faţa unei echipe a Realului fără Ronaldo şi Bale, deţinătoarea Ligii Europa a condus cu 2-1 până în minutul 90+3. Asensio a deschis scorul pentru madrileni (21), dar Vazquez (41) şi Konoplyanka (72-penalty) au adus Sevilla în avantaj. Când antrenorul argentinian, Jorge Sampaoli, înlocuitorul lui Unai Emery, se pregătea să-şi celebreze debutul în fotbalul european cu un succes mare, Sergio Ramos a egalat cu o lovitură de cap, trimiţând Supercupa Europei în prelungiri.

Aici, totul s-a năruit pentru Sevilla. Mai întâi, Kolodziejczak a văzut două „galbene“ (90, 93) şi a fost eliminat. Apoi, Daniel Carvajal a pătruns nestingherit în careul advers şi a finalizat cu exteriorul (119) aducând trofeul în vitrina Realului în ultimul minut de joc.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite