Ryoyu Kobayashi s-a lansat spre al doilea „Vultur de Aur“, cu victorie la Oberstdorf în Turneul celor Patru Trambuline

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ryoyu Kobayashi rămane invincibil şi la startul noii ediţii a Turneului celor Patru Trambuline
Ryoyu Kobayashi rămane invincibil şi la startul noii ediţii a Turneului celor Patru Trambuline

Japonezul Ryoyu Kobayashi a câştigat prima etapă a ediţiei 2019/2020 a Turneului celor Patru Trambuline, la Oberstdorf, în Germania, ajungând la cinci victorii consecutive de etapă în tradiţionala competiţie a săritorilor cu schiurile.

Deţinător al „Vulturului de Aur“ şi lider la zi al Cupei Mondiale de sărituri cu schiurile, japonezul în vârstă de 23 de ani a luat un start lansat în cursa de apărare a trofeului. Cu o săritură excelentă, de 138 m, Ryoyu Kobayashi şi-a construit un avans liniştitor încă din prima manşă a întrecerii de la Oberstdorf. Apoi, cu o încercare de 134 m în manşa secundă, Kobayashi şi-a menţinut şefia, câştigând etapa cu un total de 305,1 puncte şi avans de peste nouă puncte în faţa reprezentantului gazdelor, germanul Karl Geiger (295,9 puncte). Podiumul a fost completat de polonezul Dawid Kubacki.

Sezonul trecut, Ryoyu Kobayashi a reuşit să devină al treilea sportiv din istorie care triumfă pe toate cele patru trambuline tradiţionale ale competiţiei de la cumpăna dintre ani, egalând performanţele reuşite în sezoanele 2001/2002 de suedezul Sven Hannawald şi apoi, în 2017/2018 de polonezul Kamil Stoch. Acum, Ryoyu a legat a cincea victorie de etapă în Turneul celor Patru Trambuline, egalând seria de cinci victorii de etapă reuşite la rând de Stock, începând cu ultima etapă a ediţiei 2016/2016, pe trambulina de la Bischofshofen.

Programul complet al Turneului celor Patru Trambuline, ediţia 2019/2020:

28-29 decembrie 2019 - Oberstdorf (Germania) - câştigător Ryoyu Kobayashi

31 decembrie - 1 ianuarie - Garmisch-Partenkirche (Germania)

3-4 ianuarie - Innsbruck (Austria)

5-6 ianuarie - Bischofshofen (Austria)

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite