România îi face pe islandezi să „tremure“: Burleanu merge la UEFA şi lansează un avertisment dur

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Meciul anului 2020 pentru fotbalul românesc va fi cel cu Islanda (26 martie), adică primul baraj de care, dacă vom trece, ne vom apropia cu un pas de Euro 2020.

România a fost cea mai norocoasă echipă la tragera la sorţi pentru barajele Ligii Naţiunilor care pun la bătaie ultimele patru bilete pentru Euro 2020.

Aşa cum „Adevărul“ a anunţat în exclusivitate, dând de Islanda în primul baraj, România poate spera să joace pe teren neutru un meci crucial de calificare pentru Campionatul European. Iar asta pentru că, în ultimii 10 ani, Islanda a disputat o singură partidă de fotbal, acasă, în luna martie. Explicaţia e simplă: din cauza gerului, inclusiv în luna martie, terenurile sunt îngheţate în Islanda, iar stadionul Laugardalsvollur, singurul omologat de UEFA, n-are instalaţie de încălzire subterană.

Profitând de această situaţie, Federaţia Română de Fotbal (FRF) face tot posibilul ca partida de la 26 martie să n-aibă loc la Reykjavík, ci într-un alt oraş dintr-o altă ţară. De altfel, potrivit Digi Sport, Răzvan Burleanu a şi anunţat că va face toate demersurile în acest sens, urmând a notifica inclusiv UEFA.

Ce a spus Răzvan Burleanu?

*Nu suntem deloc mulţumiţi de planul de pregătire pus la cale de către islandezi, de aceea, vom şi informa UEFA, pentru că avem nevoie de garantii suplimentare. Trebuie să luăm în considerare că suprafaţa de joc la ora de disputare a partidei trebuie să fie optimă, adică să nu fie îngheţată. 

*Apoi, şi dacă vom merge în altă ţară, pentru suporterii noştri trebuie să cunoaştem cu mult înainte asta. Cei de la UEFA vor decide dacă e cazul ca meciul să fie mutat într-o altă ţară, pentru că în Islanda nu mai ai alte soluţii.

*Federaţia din Islanda nu ne-a oferit suficiente garanţii că la ora meciului terenul de joc să fie bun, şi nici planul pe care l-au gândit nu credem că e suficient, astfel ca terenul să arate bine.

*În ultimii 10 ani, Islanda n-a jucat niciun meci acasă în luna martie. Cred că şi UEFA a fost luată pe nepregătite din acest punct de vedere. 

*Islandezii consideră că meciul trebuie să se joace. Dar, noi vrem garanaţii, pentru că e un meci decisiv şi nu ne permitem să jucăm oriunde.

Unde se poate juca Islanda - România?

Jurnalistul islandez, Sindri Sverrisson, a explicat pentru „Adevărul“ în ce oraş se poate disputa barajul de la 26 martie, dacă islandezii vor pierde dreptul de a găzdui partida pe teren propriu din cauza condiţiilor meteo.

„Islanda joacă mereu în deplasare, între noiembrie şi martie. Deocamdată, federaţia noastră n-a confirmat, oficial, că barajul pentru Euro 2020 se va juca pe teren străin. Dar, dacă terenul va fi îngheţat în Islanda, cel mai probabil, meciul din semifinale se va disputa în Danemarca, pe stadionul celor de la Brondby, în Copenhaga“, ne-a spus Sindri Sverrisson.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite