Prezentarea adversarului României: cine poate pune probleme naţionalei noastre, în drumul spre EURO 2020

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România va întâlni, în barajul din Liga Naţiunilor, Islanda - o echipă naţională care parcurge unele dintre cele mai prolifice momente din istoria sa.

Islanda este cea mai mică naţiune, care a participat vreodată la un Campionat European. De altfe, ediţia precedentă a scris istorie, ajungând până în sferturile de finală ale competiţiei. În cea actuală, a încheiat campania pe locul trei din Grupa H, după Turcia şi Franţa. Iar acum, va încerca să pună probleme României, în play-off-ul Ligii Naţiunilor.

Cel mai valoros jucător din naţionala Islandei este un mijlocaş ofensiv, Gylfi Sigurdsson (30 de ani), legitimat la Everton şi cotat la 35 de milioane de euro, de către Transfermarkt, fiind şi căpitanul adversarei României. Similar, cel mai valoros jucător din prima reprezentativă a ţării noastre, potrivit aceleiaşi surse, este Răzvan Marin, cotat la 13,5 milioane de euro. 

Selecţionerul Islandei este Erik Hamrén, care a preluat echipa, în august 2018. De atunci, a înregistrat şase victorii, cinci remize şi şapte înfrângeri, iar în mandatul său, islandezii au pierdut doar trei partide pe teren propriu: cu Belgia (0-3), Elveţia (1-2) şi cu Franţa (0-1). 

Calendarul României

  • 30 noiembrie 2019: tragerea la sorţi a grupelor Euro 2020;
  • 26 martie 2020: semifinalele play-off-ului Ligii Naţiunilor; 
  • 31 martie 2020: finalele play-off-ului Ligii Naţiunilor; 
  • 1 aprilie 2020: tragerea la sorţi a grupelor EURO 2020;
  • 13 iunie 2020: deschiderea EURO 2020; cel dintâi meci va fi găzduit de Stadio Olimpico, din Roma, pe 12 iulie 2020, în vreme ce ultimul act se va disputa la Londra, pe Wembley. 
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite