Pe poziţii! Fiţi gata! Start!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucureştiul va găzdui, duminică, de la ora 9.30, a patra ediţie a întrecerii pe distanţa clasică de 42 de kilometri, dar şi o cursă populară pentru strângerea de bani în scopuri caritabile.

Capitala României va fi în weekendul ce vine la nivelul marilor metropole ale lumii, ea găzduind a patra ediţie a Maratonului Internaţional Bucureşti (MIB). Evenimentul este organizat de către Bucharest Running Club, în parteneriat cu Federaţia Română de Atletism.

Traseul a fost mutat de lângă Parlament

Iniţial, acţiunea urma să se desfăşoare, ca în anii trecuţi, pe un circuit în jurul Palatului Parlamentului. Cum acolo, la sfârşitul acestei săptămâni, se va desfăşura Adunarea Parlamentară a Statelor Membre NATO, iar traseele oficiale ale acestui eveniment coincideau cu cele ale maratonului, din motive de securitate parcursul iniţial al MIB a fost modificat.

Astfel, traseul are ca principale puncte Piaţa Alba Iulia, locul de start şi de sosire, Piaţa Unirii şi Pasajul Mărăşeşti, precum şi bulevardele Burebista şi Decebal. În această zonă, traficul va fi închis duminică, 9 octombrie, între orele 6.00 şi 16.00. De asemenea, cu o zi înainte, între orele 8.00 şi 12.00, nu se va putea circula cu automobilele pe Bulevardul Unirii, între Piaţa Alba Iulia şi Piaţa Unirii, acolo urmând a se desfăşura Crosul Copiilor.

Unde te poţi înscrie?

Înscrierile online pentru MIB s-au încheiat ieri, însă ele se mai pot face mâine şi poimâine, la Sport Expo, în Piaţa Alba Iulia. Taxele ce trebuie achitate sunt următoarele: maraton individual - 50 euro, semimaraton - 35 euro, maraton ştafetă - 100 euro. Cei care doresc să participe la Cursa Populară Gillette vor achita o taxă de 30 lei. Suma totală strânsă va fi donată celor două cauze ale Bucharest International Marathon: Hospice „Casa Speranţei" şi Viitor Plus - Asociaţia pentru Dezvoltare Durabilă (organizaţii caritabile). La Crosul Copiilor şi la întrecerea persoanelor cu dizabilităţi (scaune cu rotile) înscrierea este gratuită.

Pentru a participa la cursele de maraton, semimaraton şi maraton-ştafetă concurenţii trebuie să aibă cel puţin 18 ani (împliniţi cel târziu la 8 octombrie) şi să facă dovada plăţii taxei de înscriere. Numărul de concurs şi kit-ul de participare vor fi acordate la Sport Expo, pe baza unui act de identitate şi după semnarea unei declaraţii de participare pe propria răspundere (organizatorii nu-şi asumă responsabilitatea pentru eventualele accidente).

Cât durează?

Timpul limită în care concurenţii pot parcurge traseul complet este de trei ore pentru semimaraton şi de şase ore pentru maraton. Participanţii care vor ajunge la sosire mai târziu nu vor fi incluşi în clasament. După aceste limite de timp, drumurile vor fi redeschise traficului şi organizatorii nu vor mai garanta siguranţa participanţilor.

Vremea strică treaba

Din păcate pentru organizatori şi participanţi, maratonul are loc, duminică, adică exact ziua în care toamna îşi va face simţită prezenţa. Va ploua în timpul zilei, iar temperatura maximă va fi de 16 grade Celsius.



2.000 de participanţi au luat startul la ediţia din 2008, prima a MIB. De atunci, numărul concurenţilor a crescut de la an la an: 4.000 în 2009 şi 5.000 în 2010.

Premii la MIB

Locul I - 3.000 de euro*
Locul II - 1.500 de euro
Locul III - 1.000 de euro
Locul IV - 500 de euro
Locul V - 250 de euro

ADVIMA20111005_0709

Premii la Semimaraton

Locul I - 500 de euro*
Locul II - 400 de euro
Locul III - 300 de euro
Locul IV - 200 de euro
Locul V - 100 de euro

* sumele sunt impozabile
** În Cursa Populară de 3,5 kilometri şi la Crosul Copiilor vor fi acordate premii simbolice (produse sau servicii) celor care vor urca pe podium. De asemenea, vor fi recompensaţi şi primii trei clasaţi în întrecerea scaunelor cu rotile.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite